2015-03-31 03:01:06
Φωτογραφία για Γκούμας: Συγχαρητήρια στον Μαρκαριάν
Στη βελτιωμένη εικόνα της Εθνικής Ελλάδας στάθηκε ο Γιάννης Γκούμας, κάνοντας... την τακτική ανάλυση του χθεσινού αγώνα με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Euro 2016, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων αναφέρθηκε στη συμβολή του Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος κατάφερε να παρουσιάσει ένα σωστό σύνολο και όχι ένα… έκτρωμα, όπως έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Όσον αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε αισιόδοξος, αλλά υπογράμμισε ότι θα πρέπει η Εθνική να κάνει το απόλυτο στα εναπομείναντα ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκούμας στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μπάμπη Παπάζογλου

Για την εικόνα της Εθνικής στη Βουδαπέστη:

«Ένα είναι το σίγουρο ότι η Εθνική ήταν πάρα πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τους αγώνες που ήταν ο Ρανιέρι στον πάγκο
. Τα παιδιά προσπάθησαν για τη νίκη, ήταν καλύτεροι από την Ουγγαρία. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φυσιολογικό να είναι επιφυλακτικοί, αλλά στο β’ ημίχρονο είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Η πρώτη εικόνα ήταν πάρα πολύ θετική, άσχετα αν δεν συνοδεύτηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η νίκη. Πάντως, υπάρχουν πολλές πιθανότητες για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Για την αδυναμία στο γκολ:

«Ανέκαθεν η Εθνική ήταν στην άμυνα πάρα πολύ καλή και στην αντεπίθεση ή με άλλο τρόπο σκόραρε. Οι Ούγγροι ήταν κάτω από τη σέντρα και δυσκόλευαν τις προσπάθειες της Εθνικής. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες».

Για τις αλλαγές του Σέρχιο Μαρκαριάν:

«Ήταν το πρώτο του παιχνίδι και θέλει να βοηθήσει την Εθνική. Είχε κάποιες σκέψεις και χρησιμοποίησε τους παίκτες που πίστευε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίτευξη ενός τέρματος. Η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε από τη Δευτέρα. Δεν πρέπει να καταλογίσουμε ευθύνες στον κ. Μαρκαριάν, αλλά να του δώσουμε συγχαρητήρια για την εικόνα που έβγαλε η ομάδα. Αν συγκρίνετε με τα προηγούμενα παιχνίδια, που ήταν ένα έκτρωμα η Εθνική, δεν μπορούμε να του ασκούμε κριτική».

Για το ταλέντο στα νέα παιδιά της Εθνικής Ανδρών:

«Επειδή πλέον ασχολούμαι με τις μικρές ηλικίες και είμαι στην Εθνική Νέων. Υπάρχουν καλοί παίκτες, που είναι τεχνίτες, το ταλέντο όμως δεν αρκεί. Αν δεν καθίσουν να δουλέψουν με κάτω το κεφάλι και ταπεινότητα, δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα»

Για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Νέων

«Έχουμε και σήμερα ένα παιχνίδι με την Ουκρανία σήμερα. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη την ομάδα για να είμαστε ανταγωνιστικοί το καλοκαίρι. Υπάρχει ταλέντο στις εθνικές ομάδες και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στους παίκτες, και να ευχαριστηθούν οι ίδιοι τους αγώνες. Πολλά από τα παιδιά που έχω αυτή τη στιγμή μπορούν κάποια στιγμή να πλαισιώσουν τις πρώτες ομάδες των πρωταθλημάτων μας. Μερικές φορές είναι καλύτεροι και των ξένων. Δεν είμαι κατά των ξένων, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε τα Ελληνόπουλα και να μην πληρώνουμε τους ξένους που είναι ισάξιοι ή χειρότεροι από τους δικούς μας. Πρέπει εμείς να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά και από εκεί και πέρα, αν θέλει να είναι ανταγωνιστικός να πάρει ξένους που θα κάνουν τη διαφορά και όχι να είναι χειρότεροι από τους Έλληνες».

Για το αν βοηθάει το γεγονός που παίζουν στο εξωτερικό:

«Σίγουρα βοηθάει την Εθνική, αφού οι παραστάσεις που έχουν τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό δεν συγκρίνονται, αφού οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές είναι καλύτερες σε σχέση με εκείνες που έχουμε στην Ελλάδα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ