2015-03-31 13:03:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Κινητοποίηση κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΕΙΥΠ Αχαΐας με αφορμή την απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 5 Απριλίου, στις 10:30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου, αναφέρει τα εξής:

"Το σωματείο μας πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στη πάλη για τη Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, με Γενικές Συνελεύσεις, ενημέρωση των συναδέλφων με ανακοινώσεις, με κάλεσμα προς τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συμμετέχουν συλλογικά σε όλες τις μορφές δράσης του σωματείου, να ανέβει η πάλη και η διεκδίκηση των εργαζομένων μέσα στους χώρους εργασίας. Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στην Απεργία των εργαζομένων στο Εμπόριο, στις 5 Απρίλη.

Εμείς θεωρούμε ότι ότι η πάλη των εργαζομένων με αίτημα Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης και τη μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας για τους εργαζόμενους 40ωρο-8ωρο-5θήμερο. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.


Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις πλειοψηφίες στην ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΜΕΤΑ) του ΕΚΠ και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας που αντί να παρέμβει για την λύση των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στο κλάδο χαιρετίζει την νέα κυβέρνηση και τις ελάχιστες εξαγγελίες της για την διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Καλλιεργούν στους συναδέλφους αυταπάτες.

Η κυβέρνηση παζαρεύει με τους μεγαλεμπόρους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτών και όχι για τα συμφέροντα των εμποροϋπαλλήλων που υφίστανται την εκμετάλλευση μέσα στα καταστήματα. Από τα συνθήματα και τις κούφιες φράσεις της για κατάργηση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, τις πρώτες μέρες ανάληψης της κυβέρνησης, τώρα όχι μόνο τα μαζεύει, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο οι οποίες στην πορεία έγιναν 8 (28 Δεκέμβρη 2014), αλλά ανοίγει συζήτηση να παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα ίσως και για τις υπόλοιπες Κυριακές το χρόνο.

Στον εμπαιγμό κυβέρνησης και εργοδοσίας απαντάμε δυναμικά.

Την Κυριακή 5 Απρίλη απαιτούμε

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Να το περάσει τώρα η κυβέρνηση με νόμο στη Βουλή

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας να δώσουν μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό εργοδοσίας και κυβέρνησης, να μην ενδώσουμε στα παζάρια πάνω στην πλάτη μας.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΗ, 10:30 π.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ