2015-04-01 12:42:10
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διαμαρτυρόμενα για τη συνεχιζόμενη κατάληψη της πρυτανείας. Οι πανεπιστημιακοί βρίσκονται στην οδό Κοραή και απέναντι, έξω από την πρυτανεία, είναι συγκεντρωμένοι περίπου 100 αντιεξουσιαστές. Όπως καταγγέλλουν, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που φώναζαν συνθήματα και τα υποχρέωσαν να αποχωρήσουν στην Κοραή.

Το ιστορικό κτήριο βρίσκεται υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει η διοικητική του ιδρύματος. Οι πρυτανικές Αρχές εκφράζουν προβληματισμό για «την παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας», δεδομένου ότι εκ μέρους τους έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του ιδρύματος. 

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε χθες από την ΕΛ.ΑΣ. να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία και από τη Δευτέρα έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας. Εισαγγελέας μετέβη στον υπό κατάληψη χώρο και διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Υπενθυμίζεται πως οι αντιεξουσιαστές ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ