2015-04-01 15:58:54
Φωτογραφία για Εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής και προσαγωγές
Αντιεξουσιαστές κατάφεραν και μπήκαν σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της χώρας, το κτίριο της Βουλής!

Ομάδα περίπου 20 ατόμων κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο προαύλιο του κοινοβουλίου πέταξαν φειγ βολάν και φώναξαν συνθήματα για την απελευθέρωση των τρομοκρατών!

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε! Το πιο αυστηρά φρουρούμενο κτίριο της χώρας αποδείχθηκε ότι είναι ξέφραγο αμπέλι με τους αντιεξουσιαστές να μπαίνουν ανενόχλητοι μέσα στο προαύλιο και να κάνουν την διαμαρτυρία τους.

Μάλιστα, τα άτομα αυτά έφτασαν μια ανάσα από την είσοδο υπουργών και βουλευτών! Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ευτυχώς που οι φρουροί στην συγκεκριμένη είσοδο είχαν επάνω τους το κλειδί και κλείδωσαν την πόρτα, αλλιώς θα είχαν μπει μέσα στο κτίριο!

Το ερώτημα είναι πως κατάφεραν τα άτομα αυτά να φτάσουν στο προαύλιο αφού για να περάσει κανείς πρέπει να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα! Πως επέτρεψαν οι φρουροί να μπουν συντεταγμένα 20 άτομα μέσα στο προαύλιο.


Οι νεαροί μπήκαν συντεταγμένα από την είσοδο του Κοινοβουλίου, χωρίς να ελεγχθούν τα στοιχεία τους, κατευθύνθηκαν σε ένα καφενείο που βρίσκεται στο προαύλιο, όπου παρέμειναν για λίγη ώρα περιεργαζόμενοι τον χώρο και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν τα φειγ βολάν, να φωνάζουν συνθήματα και να αναρτούν το πανό που έγραφε "Άμεση ικανοποίηση αιτημάτων των απεργών"!

Την ώρα που έγινε η εισβολή, η πρώτη διμοιρία των ΜΑΤ, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τη Βουλή, στα λουλουδάδικα, είχε μετακινηθεί προς τα Προπύλαια, λόγω της κατάληψης της πρυτανείας από τους αντιεξουσιαστές.

Στη θέση της, ωστόσο, ήταν η δεύτερη διμοιρία των ΜΑΤ, στην Ακαδημίας, η οποία άγνωστο γιατί δεν αντέδρασε. Βέβαια, αυτοί οι αστυνομικοί ήταν που προσήγαγαν τους νεαρούς την ώρα που έβγαιναν από τη βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένας γνωστός αναρχικός, που έχει εμπλακεί σε επεισόδια, αλλά σε κλοπή ασπίδας των ΜΑΤ μετά από επίθεση που έγινε στους αστυνομικούς. Πρόσφατα, μάλιστα είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές, αφού μαζί με ομάδα αντιεξουσιαστών είχαν απαγάγει έναν αλλοδαπό από την πλατεία Εξαρχείων, τον οποίο θεωρούσαν υπεύθυνο για τη διακίνηση ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Εντύπωση προκαλεί πάντως και η αντίδραση της Προέδρου της Βουλής η οποία συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε με εμφανώς ειρωνικό ύφος: «Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;»

Να θυμίσουμε ότι αντιεξουσιαστές έφτασαν μέχρι το σπίτι και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ για 3η ημέρα τελεί υπο κατάληψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Οι νεαροί, που ανήκουν στην “Αναρχική Οργάνωση Ρουβίκωνας”, ζητούν την απελευθέρωση των απεργών πείνας, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

Επίσης, ζητούν την απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Αφού οι αντιεξουσιαστές... αλώνησαν στη Βουλή, 20 άτομα προσήχθησαν από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο, τους οδήγησαν στις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονται ακριβώς έξω από το Κοινοβούλιο και τους μεταφέρουν τώρα στην Ασφάλεια.

Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που επικράτησε είναι ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην είσοδο της Βουλής είχαν πάνω τους τα κλειδιά της κεντρικής πόρτας, την οποία πρόλαβαν να κλειδώσουν διαφορερικά οι νεαροί θα είχαν μπει μέσα στο Κοινοβούλιο!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο υποτιθέμενα καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο όλης της χώρας, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για "κενό ασφαλείας".

Πώς είναι δυνατόν 20-30 νεαροί να μπαίνουν ανενόχλητοι στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, φτάνοντας μάλιστα μία ανάσα από την είσοδο της Βουλής;

Και τι θα γινόταν εάν ήταν εφοδιασμένοι με διάφορα "πολεμοφόδια" και ήθελαν να κάνουν πραγματικά κακό;

Δένδιας: Η κυβέρνηση να προασπίσει την έννομη τάξη

Να προασπίσει την έννομη τάξη, κάλεσε πριν από λίγο την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε ο κ. Δένδιας.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ