2015-04-01 16:00:17
Φωτογραφία για Ντόμινο καταλήψεων στην Κρήτη - Κατέλαβαν και το γράφειο του Μιχελογιαννάκη...
Ντόμινο καταλήψεων και στην Κρήτη από ομάδες αντιεξουσιαστών που δηλώνουν αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την λειτουργία φυλακών τύπου Γ.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι καταλήψεις στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων αλλά και στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο, ενώ από σήμερα το πρωί τελεί υπό κατάληψη το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Γιάννη Μιχελογιαννάκη, προχώρησαν σήμερα αντιεξουσιαστές

Στη 13:00 περίπου το μεσημέρι, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, με αφορμή την κατάληψη στο γραφείο του:

Είναι αλήθεια ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν κατά το παρελθόν πολλές φορές συμπεριφορές ακραίες, όσον αφορά τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και μαχητικά κινήματα αλληλεγγύης, ασχέτως αν είχαν δίκιο ή άδικο, να καταστέλλονται.

Γνωρίζω καλά τα αιτήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δηλαδή, την κατάργηση του 187α, την κατάργηση του Ειδικού Κατασταλτικού Νόμου, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την απελευθέρωση και μη εμπλοκή συγγενών, την απελευθέρωση κρατουμένων με αναπηρία και τη σωστή χρήση του DNA.


Ως γιατρός σέβομαι την απεργία πείνας και ανησυχώ.

Οφείλουμε ως πολιτεία να ακούσουμε τις φωνές και αυτών των κινημάτων.

Κινητοποιήσεις και πορείες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατειλημμένης Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, σήμερα το απόγευμα στις 5.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «για τους τρομονόμους, τα κατασταλτικά μέτρα και την εφαρμογή τους», ενώ θα υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία με τους απεργούς πείνας.

Για αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου έχει προγραμματιστεί πορεία αλληλεγγύης με συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ