2015-04-01 16:15:01
Φωτογραφία για Πάτρα: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας με αφορμή το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την εορταστική περίοδο του Πάσχα ανακοινώνει:

Όπως είναι γνωστό η προηγούμενη Κυβέρνηση άνοιξε το θέμα της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας με τις 7 Κυριακές , στη συνέχεια προσπάθησε να καταργήσει και τις 52 Κυριακές και καταφύγαμε στο Συμβούλιο Επικρατείας όπου με προσωρινή απόφαση το αποτρέψαμε και εκκρεμεί η οριστική απόφαση της ολομέλειας. Για να διευκολύνει την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας εφηύρε και εκπτώσεις τον Νοέμβριο και Μάιο χωρίς να το ζητήσει κοινωνικός εταίρος.

Αρκετές ημέρες διεξάγεται διάλογος με το Υπουργείο Οικονομικών για τα θέματα λειτουργίας της αγοράς, εκπτώσεις- προσφορές , Κυριακάτικη αργία κ.ά.

Οι θέσεις του Ε&ΕΣΠ είναι , κατάργηση ενδιαμέσων εκπτώσεων με δικαίωμα των επιχειρήσεων 2 10ημέρων προσφορών – προωθητικών ενεργειών και 2 Κυριακές ανοικτά.


Ο διάλογος έχει προχωρήσει , οι θέσεις μας έχουν γίνει σημαντικά αποδεκτές.

Το νέο νομοσχέδιο δεν είναι δυνατόν να ψηφισθεί πριν το Πάσχα, θα έρθει προς ψήφιση άμεσα.

Μετά την θετική εξέλιξη του διαλόγου, προτείνουμε για την Κυριακή των Βαΐων προαιρετικά τα καταστήματα να είναι ανοικτά από της 11:00 έως 16:00

Για την Μ. Παρασκευή επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Νόμου 435/76 η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μετά της 13:00.

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι υποχρεωτική Αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Η καταβολή του Δώρου γίνεται μέχρι την Μ. Τετάρτη που συμπίπτει με την 8 Απριλίου . Δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Καθυστέρηση της καταβολή δώρου επισύρει ποινικές κυρώσεις του ΑΝ690/1945 όπως ισχύει.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ