2015-04-02 04:47:05
Φωτογραφία για «Με διαβήτη το 10% του πληθυσμού στην Ελλάδα»
Σακχαρώδης διαβήτης διαγνώστηκε σε ποσοστό 11% ανθρώπων που έκαναν...μέτρηση σακχάρου στο πλαίσιο δράσης που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν σε δωρεάν μέτρηση σακχάρου 1350 άτομα εκ των οποίων 150 είχαν αυξημένες τιμές σακχάρου που κυμαίνονται από 160 έως και πάνω από 200 και δεν το γνώριζαν. Τα στοιχεία αυτά ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τη ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρήστος Δαραμήλας.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εικάζουμε ότι ο αριθμός των διαβητικών ανέρχεται περίπου στο 10% του πληθυσμού. Επίσημες ελληνικές μελέτες δεν υπάρχουν αλλά βάσει των μελετών που έχουν γίνει από τις διεθνείς ομοσπονδίες για τον σακχαρώδη διαβήτη ο αριθμός των διαβητικών ηλικίας από 22 έως 70 ετών στην Ελλάδα υπολογίζεται στις 750.000. Αυτοί το γνωρίζουν ότι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Υπάρχουν όμως και άλλοι 350.000 που πάσχουν από διαβήτη αλλά δεν το γνωρίζουν» πρόσθεσε ο κ Δαραμήλας. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν καινούργιες θεραπείες που να κυκλοφορούν στην Ελλάδα.


«Ο διαβήτης συνεχίζει να αντιμετωπίζεται και να μη θεραπεύεται. Υπάρχουν όμως καινούργιες τεχνολογίες για τη βελτίωση της αντιμετώπισης του διαβήτη, υπάρχουν νέοι μετρητές σακχάρου, καινούργιοι πιο ανώδυνοι τρόποι χορήγησης φαρμάκων και νέες ινσουλίνες που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη αντιμετώπιση» συνέχισε ο κ Δαραμήλας.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ πραγματοποιεί σειρά δράσεων για τον σακχαρώδη διαβήτη από σήμερα μέχρι και τον Ιούνιο. Ένα τμήμα αυτών των δράσεων αφορά την εκπαίδευση των διαβητικών και ένα άλλο τμήμα την πρόληψη και την ενημέρωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ