2015-04-08 19:13:51
Φωτογραφία για Δράση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης πραγματοποίησαν οι ΑΝΕΛ
Μία ακόμη δράση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης πραγματοποίησαν από... κοινού η Γραμματεία Αλληλεγγύης και η Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συνεπικουρούμενες αυτή τη φορά και με την ενεργή συμμετοχή και προσφορά της Γραμματείας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Ασφάλισης του Κινήματος, με επίσκεψη στο «Φιλανθρωπικό Σωματείο Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου» το οποίο φιλοξενεί, συντηρεί και φροντίζει ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Οι γραμματείες και τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρέμειναν στο Σωματείο περισσότερο από δύο ώρες προσφέροντας χαρά, παρηγοριά και στήριξη στους γέροντες και στις γερόντισσες, αλλά και πολλές παροχές και αγαθά. Η γραμματεία Αλληλεγγύης, με επικεφαλής τη Μίκα Παπά Σέβου προσέφερε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι πλήρες εξοπλισμού και εξαρτημάτων, ένα αναπηρικό καροτσάκι περιπάτου, ένα αναπηρικό καροτσάκι μπάνιου, ένα ηλεκτρικό μηχάνημα αναρρόφησης, ένα ειδικό κάθισμα για την κατάκλιση και διάφορα άλλα αναλώσιμα είδη και υλικά.


Η Γραμματεία Υγείας, με επικεφαλής τον γιατρό καρδιολόγο Σπύρο Κούρτη αλλά και πολλά άλλα στελέχη με ειδίκευση στην Ιατρική και σε άλλους σχετικούς τομείς εξέτασαν τους φιλοξενουμένους, υπό τη συνοδεία της αρμόδιας προϊσταμένης του Σωματείου η οποία είχε και τους φακέλους των φιλοξενουμένων, γράφτηκαν νέες απαραίτητες συνταγογραφήσεις για θεραπευτικές-φαρμακευτικές αγωγές, δόθηκαν οδηγίες για την περαιτέρω αντιμετώπιση διαφόρων περιπτώσεων. Περιστατικά τα οποία έχριζαν και χρίζουν διαρκούς και εντατικής φροντίδας θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούνται από τα στελέχη της Γραμματείας όπως δεσμεύτηκαν.

Η δράση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ άφησε άριστες εντυπώσεις στους υπευθύνους και τους φιλοξενουμένους, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη τους, ενώ αναδείχθηκε υπό την καλύτερη δυνατή μορφή πόσο αποδοτικό και χρήσιμο έναντι της Κοινωνίας μπορεί να είναι το πλέγμα διαγραμματειακής συνεννόησης, συνεργασίας και δραστηριοποίησης το οποίο αναπτύσσει το Κίνημα.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Γραμματεία Αλληλεγγύης έχει επιδοθεί σε κλιμάκωση της φιλανθρωπικής και κοινωνικής της παρέμβασης, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κρήτη υπό την εποπτεία του εκεί Περιφερειάρχη Αλληλεγγύης Παντελή Καπαρουδάκη, καθώς και την περιοδεία της γραμματέως Μίκας Παπά Σέβου στο νομό Ηλείας, κατόπιν πρόσκλησης της εκεί Συντονιστικής Επιτροπής, προκειμένου να καταγράψει πώς έχει η κατάσταση με τους εκεί απόρους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και να προγραμματίσει σχετικές δράσεις.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ