2012-05-04 00:25:07
Φωτογραφία για Περίπου στις 11 το βράδυ η ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος
Με δύο ώρες καθυστέρηση -περίπου στις 11 το βράδυ- ενδέχεται να γίνει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δήλωσαν... οι ιθύνοντες της Singular Logic.

Αρχικά, οι ιθύνοντες της εταιρίας είχαν δηλώσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 9:30 το βράδυ, ωστόσο λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εκλογών, αλλά και για την ασφαλέστερη εκτίμηση, ενδεχομένως να μετατεθεί για τις 11 το βράδυ.

Βεβαίως, όπως είχε επισημανθεί και την προηγούμενη εβδομάδα από τους υπεύθυνους της Singular Logic, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, που θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) οφείλεται στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

Η εκλογική βραδιά ενδέχεται να είναι ακόμα μακρύτερη για κόμματα που θα μπουν οριακά στη Βουλή.

Για το θέμα της ασφάλειας του συστήματος, οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ότι είναι απόλυτα ασφαλές. Επιθέσεις από χάκερς υπήρξαν και σε προηγούμενες αναμετρήσεις, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δέκα Μικροί Νέγροι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Δέκα Μικροί Νέγροι"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ