2015-04-12 16:12:21
Φωτογραφία για Ανάσταση στον ι.ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης
Γράφει ο :Υπτγος  ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

                                  Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης

Τελέστηκε, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης, η Θεία Λειτουργία της Ανάστασης για τους άνδρες του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους στην παραμεθόριο περιοχή, στο Αστ. Τμήμα και στο Κέντρο Υγείας Εχίνου..Ιερούργησε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμων.

Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν ο Υποδιοικητής του Δ΄Σ. Στρατού Υποστράτηγος κ. Σπυρίδων Δαβιτίδης, ο Δκτής του ΤΕ Εχίνου, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, ο Δκτής του ΑΤ ΕΧΙΝΟΥ, η Ιατρός και προσωπικό του ΚΥ, όπως και άλλοι Χριστιανοί που αφίχθησαν Οικογενειακώς από την Ξάνθη, συνολικά πάνω από 45- 50 άτομα, για να εκκλησιαστούν. Μεταξύ αυτών ήταν οι Πρόεδροι και μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης και άλλοι Πιστοί.


Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με το ‘’δεύτε λάβετε φώς’’, διαδοχικά όλοι έλαβαν το ανέσπερο φως από το Σεβασμιώτατο. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και όλοι μαζί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν ο χαρμόσυνος ήχος της καμπάνας. Στο τέλος ‘’τσουγκρίσαμε’’ το παραδοσιακό ‘’κόκκινο’’ αυγό, που προσέφερε σε όλους, μαζί με τις ευχές του,  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Ανταλλάξαμε τις ευχές μας και τέλος αναχωρήσαμε για Ξάνθη, με περίσσια ικανοποίηση που συναποτελέσαμε και μείς το εκκλησίασμα, παρακολουθώντας αυτή τη Αναστάσιμη Ακολουθία.

              Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, σε όσους/ες προσήλθαν, που φέτος ήταν διπλάσιοι, συγκριτικά με το 2014, και εμπράκτως συμπαραστάθηκαν ηθικά, με την παρουσία τους, σε αυτούς που ‘’Φυλάνε Θερμοπύλες’’ στην περιοχή μας.

              Ο επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια, θα είναι στις 26 Απρ ’15 (ΚΥΡΙΑΚΗ), στον Αγ. Γεώργιο ΣΑΤΡΩΝ. (Χρονικές και άλλες λεπτομέρειες, θα αναρτηθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα : www.eaasxanthis.gr)

              ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

       
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ