2015-04-13 21:42:04
Φωτογραφία για Ο ΧΑΪΝΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ... ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΠΑ ΤΟΥ back to back ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ! *VIDEOS*
Η Eurolegue TV ζήτησε από τον Κάιλ Χάινς να... γυρίσει στην Ο2 Arena, του Λονδίνου και να εστιάσει στην τάπα που είχε "ρίξει" στον Νίκολα Μίροτιτς, στον τελικό του 2013, όταν και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε για δεύτερη σερί σεζόν Πρωταθλητής Ευρώπης. Μία φάση που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ομάδα. Σκληρή άμυνα και γρήγορο παιχνίδι στο τρανζίσιον στην επίθεση.

Πόσα χρειάζονται για να έρθει... "τούμπα" ένα παιχνίδι; Όχι πολλά. Μια φάση αρκεί. Σαν την τάπα του Κάιλ Χάινς στον Νίκολα Μίροτις, στο τρίτο δεκάλεπτο του τελικού του Λονδίνου, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώην σέντερ των ερυθρόλευκων επανέφερε στη μνήμη του τη φάση που έφερε τα πάνω κάτω στον τελικό.

"Φάση απόγνωσης" την χαρακτήρισε αρχικά, πριν αρχίσει να περιγράφει όσα προηγήθηκαν της τάπας:

"Νομίζω ότι ο Βασίλης έκανε διείσδυση και προσπάθησε να μου δώσει πάσα. Δεν ήμουν στη θέση που έπρεπε να είμαι και έχασα τη μπάλα. Εκνευρίστηκα με τον εαυτό μου που έχασα τη μπάλα".


Έχοντας κάνει το λάθος που θα έδινε δύο εύκολους πόντους στη "Βασίλισσα", η πρώτη του σκέψη ήταν... "να τρέξω στην άμυνα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Προσπάθησα να τον δυσκολέψω. Από τη στιγμή που έκανα το λάθος, η μόνη μου σκέψη ήταν να επανορθώσω. Εστίασα στη μπάλα".

Παρότι μάλιστα είχε... βοήθεια (από τον Κώστα Παπανικολάου) δεν σταμάτησε να τρέχει, γιατί... "δεν κατάλαβα ότι βρισκόταν κι ο Κώστας εκεί, μέχρις ότου να δω το ριπλέι, μια δυο μέρες αργότερα".

Η αυταπάρνηση και η αποφασιστικότητα που επέδειξε ήταν στοιχεία που βοήθησαν σημαντικά στην κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη διαδοχική χρονιά, από τον Ολυμπιακό.

"Ήταν μια σπουδαία αμυντική προσπάθεια. Πρέπει να δώσουμε όμως τα εύσημα και στον Παπανικολάου. Πολύς κόσμος λέει ότι μετά από αυτή τη φάση οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης τα έχασαν λίγο. Για εμάς ήταν μία μεγάλη φάση, εκείνη τη στιγμή. Μας οδήγησε στη νίκη", επισημαίνει ο Αμερικανός που πλέον υπερασπίζεται το καλάθι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πριν καταλήξει ομολογώντας πως "ήταν ένας αγώνας που έκρινε τον τίτλο και σήμαινε πολλά. Ίσως είναι το πιο σημαντικό μπλοκ που έκανα στην καριέρα μου".

Δείτε το βίντεο με τον Κάιλ Χάινς να μιλάει για την συγκεκριμένη φάση από το 12:23 και μετά:

Η χαρακτηριστική φάση:
olympiacos-blog
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ