2015-04-16 17:52:05
Φωτογραφία για Δεν κάνει πίσω ο Κοντονής! Πάει σε ρήξη με UEFA - FIFA
Κάθετος είναι ο Σταύρος Κοντονής. Η FIFA και η UEFA και συγκεκριμένα με κοινή επιστολή τους ο Ζερόν Βάλκε (γενικός γραμματέας της FIFA) και ο Tζιάνι Ινφαντίνο (γενικός γραμματέας της UEFA) απάντησαν αρνητικά στον υφυπουργό Αθλητισμού, για το περιεχόμενο του νέου νόμου που έχει προτείνει.

Μετά από αυτό ο κ. Κοντονής παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει εξωτερικές παρεμβάσεις!

Ο Σταύρος Κοντονής επεσήμανε ότι «αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη», τονίζοντας: «Η κυβέρνηση και η Βουλή είναι οι μόνοι νομιμοποιημένοι φορείς από τον ελληνικό λαό και δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του κράτους».

Αρχικά ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού: «Κληθήκαμε από τις πρώτες μέρες να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι διαχειριζόμαστε τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι μειωμένος κατά 12 εκατομμύρια σε σχέση με πέρσι
. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να νοικοκυρέψουμε την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οικονομικά, καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένας ελεγκτικός μηχανισμός. Στην προσπάθεια αυτή ακυρώσαμε το ταξίδι στο Σότσι για ένα διεθνές αθλητικό φόρουμ και θα πάω μόνο στην συνάντηση όλων των υπουργών αθλητισμού στα τέλη Μαΐου. Τα χρήματα που εξοικονομούμε θα διατεθούν στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων».

Για το νομοσχέδιο και τις κρατικές «παρεμβάσεις» στον αθλητισμό, είπε: «Οι διαφοροποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτό που δημοσιοποιήσαμε είναι ελάχιστες. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε κινητοποιηθήκαμε. Έγινε τεράστια προσπάθεια από το νομικό συμβούλιο ώστε να δώσουμε με αυτό το νομοσχέδιο μια άμεση απάντηση σε ένα τσουνάμι βίας και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει. Τα κρούσματα βίας αφορούν κυρίως το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά έχουν επεκταθεί με παράλογο τρόπο και σε άλλα αθλήματα τα οποία δεν φανταζόμασταν ποτέ, μέχρι και σε πρωταθλήματα παίδων. Πιστεύουμε ότι το νομοσχέδιο βάζει ξανά σε ράγες τις ευθύνες του κράτους, της πολιτείας και της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και η Βουλή είναι οι μόνοι νομιμοποιημένοι φορείς από τον ελληνικό λαό και δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του κράτους. Το άρθρο 16 αποτελεί ρόλο ελεγκτικό και εποπτικό σε όλα τα θέματα του αθλητισμού. Αυτό το ρόλο θα τον παίξει και θα τον ασκήσει στο ακέραιο. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα εκχωρήσει ευθύνες αλλά θα ανακτήσει και ό,τι έχει κακώς μέχρι τώρα εκχωρηθεί! Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο η κυβέρνηση είναι υπόλογη για ό,τι πει και ό,τι κάνει. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, γι’ αυτό μας ψήφισε ο λαός και η Βουλή μάς έδωσε την εμπιστοσύνη της».

Πηγή: tvxs
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ