2015-04-18 09:43:31
Φωτογραφία για ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγούν τα κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα δίνει ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα». Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι θα μπουν στο στόχαστρο οι προκλητικές εθελούσιες έξοδοι, σε τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ.

«Η κυβέρνησή μας έχει δεσμευτεί ότι δεν θα θίξει θεμελιωμένα, κατοχυρωμένα δικαιώματα εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα παιδιά, ατόμων με αναπηρία, εργαζομένων σε βαρέα ανθυγιεινά και ασφαλισμένων πριν από το 1983», τονίζει ο κ. Στρατούλης. Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις μειωμένες συνταξιοδοτήσεις, καθώς, όπως τονίζει, βρισκόμαστε στον μέσο ευρωπαϊκό όρο. 

«Εξάλλου, από το στοιχεία του ''ΗΛΙΟΣ'' προκύπτει ότι μόνο το 11% των συντάξεων γήρατος είναι οι λεγόμενες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ο ελληνικός λαός δεν μας ψήφισε για να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Δεν έχουμε εντολή να βάλουμε το κεφάλι των ανθρώπων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης στη λαιμητόμο», προσθέτει ο κ. Στρατούλης, αναφέροντας ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές ήταν στην ατζέντα των προηγούμενων κυβερνήσεων.


Ακόμη, ο κ. Στρατούλης αναφέρει ότι άμεσα θα περιοριστούν οι «προκλητικές εθελούσιες εξόδους σε τράπεζες ή ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ», οι οποίες όπως τονίζει, οδήγησαν σε μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία. «Προς αυτή την κατεύθυνση έχω δώσει εντολή να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες οικονομικές μελέτες, έτσι ώστε να καταγραφούν οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των τραπεζών και να αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που προβλέπει ο νόμος», συμπλήρωσε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ