2015-04-18 15:11:05
Φωτογραφία για Spiegel: 5 δισ. στην Ελλάδα από τους Ρώσους για τον Turkish Stream
Έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ θα φέρει στα ελληνικά ταμεία η υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας με τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με... πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, τα χρήματα θα εισρεύσουν με τη μορφή προκαταβολής για το νέο αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος θα περνά από την Τουρκία και την Ελλάδα τροφοδοτώντας την Ευρώπη. Το ύψος της προκαταβολής αναμένεται να κυμανθεί από 3 έωες 5 δισ. ευρώ, σημειώνει το περιοδικό.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στο Spiegel, τόνισε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα», την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και το ΔΝΤ για την εκταμίευση περαιτέρω δανείων διάσωσης.

Το περιοδικό τονίζει ότι« η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη. Το σχέδιο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στη Μόσχα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης»
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ