2015-04-19 14:37:05
Φωτογραφία για Διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας θέλουν 7 στους 10, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας και της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, αλλά και η επιστολή που του απέστειλε... ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα επανέφεραν το ζήτημα στην επικαιρότητα για ακόμη μια φορά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για το «Βήμα της Κυριακής», το 74,5% της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, με μόνο ένα ποσοστό 19,7% να διαφωνεί.

Ταυτόχρονα ένα ποσοστό 63,9% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της Εκκλησίας.

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί ότι ο ρόλος της Εκκλησίας έχει αποδυναμωθεί λόγω των εσφαλμένων επιλογών της στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το 47% θεωρεί ότι ο ρόλος της Εκκλησίας έχει αποδυναμωθεί, ενώ το 43,9% υποστηρίζει ότι έχει ενισχυθεί. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του 2005, το 57,8% δήλωνε πως ο ρόλος της Εκκλησίας έχει ενισχυθεί και μόνο το 19,8% υποστήριζε πως έχει αποδυναμωθεί.

Παράλληλα, το 73% των ερωτηθέντων στην έρευνα τάσσεται υπέρ της καύσης των νεκρών, την οποία η Εκκλησία εξακολουθεί να απορρίπτει. Επίσης, το 78,4% τάσσεται υπέρ της άποψης ότι οι κληρικοί θα πρέπει στο εξής να μισθοδοτούνται από την Εκκλησία και όχι από το ελληνικό δημόσιο, όπως ισχύει σήμερα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ