2015-04-19 19:56:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και σπίτια από κάδους κινητές βόμβες
Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για την ΕΛ.ΑΣ. και την πυροσβεστική υπηρεσία το μπαράζ «πυρπόλησης» κάδων σε... διάφορες περιοχές της Πάτρας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το φαινόμενο πλέον έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν καταστραφεί παραδομένοι στις φλόγες περισσότεροι από 140 κάδοι .

Το χειρότερο όλων ωστόσο είναι, πως σε τρείς περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες από την πυρπόληση των κάδων κινδύνεψαν ακόμα και σπίτια στα οποία εκείνη των ώρα κοιμόντουσαν ανυποψίαστοι πολίτες.

Χαρακτηριστικότεροι όλων η περίπτωση πολυκατοικίας και μονο0κατοικάις η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην οδό γερμανού 13 – 134 όπου οι γνωστοί άγνωστοι κατά τις πρόσφατες επιθέσεις σε κάδους έβαλαν φωτιές . Οι κάδοι φλεγόμενοι σπρώχτηκαν ακριβώς πάνω στον τοίχο της πολυκατοικίας και της μονοκατοικίας ενώ οι φλόγες έγλυφαν τέντες και άλλα εύφλεκτα υλικά που ήταν στα μπαλκόνια.


Οι ένοικοι ξύπνησαν έντρομοι από τους αποπνικτικούς καπνούς που άρχισαν να μπαίνουν στο σπίτι τους ενώ τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας.

Λίγες ώρες αργότερα συνέβησαν απίστευτες καταστάσεις στην πλατείας Ελευθερίας, καθώς οι ….επαναστάτες πυρπολητές των κάδων πήραν μαζί τους από το δρόμο κάδους και αφού τους μετέφεραν πολλά μετρά τους ανέβασαν στο κέντρο της πλατείας ελευθερίας και τους έβαλαν φωτιά .

Και σε αυτή την περίπτωση τα χειρότερα απόφευχθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων, τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί τοπ τελευταίο διάστημα για αντικατάσταση και για επισκευή κάδων φτάνουν και ίσως ξεπερνούν συνολικά τις 35000 ευρώ και όπως τονίζουν με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν κάνει Πάσχα δεκάδες οικογένειες στην πόλη της Πάτρας αν αντί για κάδους είχαν δοθεί για την ενίσχυσή τους από την τράπεζα τροφίμων και τον κοινωνικό τομέα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ