2015-04-20 12:36:13
Φωτογραφία για Δύσκολη εβδομάδα για την Ελλάδα με Eurogroup και πληρωμές 2 δισ. ευρώ
Μια από τις πιο δύσκολες εβδομάδες ξεκινά από σήμερα για το ελληνικό δημόσιο που θα πρεπει να καταβάλει πάνω απο 2 δισ ευρώ σε 7 μέρες ξεκινώντας, ξεκινώντας από τις 24 Απριλίου.

Η φημολογία που αναπτύσσεται για αυτή την δύσκολη εβδομάδα της κυβέρνησης, οργιάζει με πολλά σενάρια να πέφτουν στο τραπέζι κυρίως από τα media καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα ταμειακά διαθέσιμα δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως αυτές τις υποχρεώσεις. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να δηλώνει ότι θα τιμησει πλήρως τις υποχρεώσεις της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», στις 24 Απριλίου ξεκινάει η τμηματική καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Από τις 27 έως τις 29 Απριλίου, το υπουργείο Οικονομικών πιστώνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και τις επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για να καταβληθούν και οι υπόλοιπες συντάξεις. Τις δύο τελευταίες ημέρες του μήνα γίνεται και η εξόφληση των μισθών στο Δημόσιο. Ολα αυτά σημαίνουν ότι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να εκταμιευθεί από τις 24 έως τις 30 Απριλίου φτάνει το 1,9 δισ. ευρώ.


Επιπλέον, την Παρασκευή 1η Μαΐου, η Ελλάδα θα πρέπει να εξοφλήσει στο ΔΝΤ δόση ύψους 183 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των υπό εξυπηρέτηση υποχρεώσεων κοντά στα 2,1 δισ. ευρώ μέσα σε 7 ημέρες. Πάντως, το πιο πιθανό είναι η δόση αυτή να μην καταβληθεί εγκαίρως λόγω Πρωτομαγιάς και να αποπληρωθεί από τη Δευτέρα, που θα είναι εργάσιμη ημέρα.

Πηγή: sofokleousin
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ