2015-04-21 15:07:08
Φωτογραφία για Έρχεται για μία live εμφάνιση στην Πάτρα ο Δημήτρης Μπάσης - Τιμές εισιτηρίων
Συνεχίζονται τα μουσικά live στο Metropolis στην οδό Τσαμαδού 19 και Αγ. Ανδρέου, στην Πάτρα.

Αυτή την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στις 21.30 το βράδυ θα έρθει για να πραγματοποιήσει μία ξεχωριστή live εμφάνιση ο αγαπητός έντεχνος ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος είχε τραγουδήσει και τον περασμένο μήνα στην Πάτρα μαζί με την Ραλλία Χρηστίδου και πλαισιωμένος από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων σε συναυλία για την στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, παράρτημα Πάτρας, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πενπσιτημίου στο Ρίο.

Ο 45χρονος Δημήτρης Μπάσης που θεωρείται ένας από τους πιο γνήσιους λαϊκούς τραγουδιστές της νεότερης γενιάς, με μία μουσική πορεία που ξεκίνησε το 1996-7, συνεργάστηκε τον φετινό χειμώνα για 1η φορά με την Ραλλία Χρηστίδου σε ένα πρόγραμμα στον Ρυθμό Stage.

Όπως ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξη του στο in.gr, «είχα την τύχη και την ευλογία να συνεργαστώ σχεδόν με όλους τους μεγάλους του χώρου και αυτό από πολύ μικρή ηλικία.


Με ανακάλυψε ο Σταμάτης Κραουνάκης, με πρωτοσύστησε δισκογραφικά στο ευρύ κοινό ο Χρήστος Νικολόπουλος (όλοι θυμόμαστε την τεράστια επιτυχία του τραγουδιού από το σήριαλ «Ψίθυροι Καρδιάς») και με τον Μίκη Θεοδωράκη είχα την τύχη να κάνω δύο δίσκους που τους επιμελήθηκε ο ίδιος, περνώντας πάρα πολλές ώρες στο στούντιο μαζί του. Συνεργάστηκα σχεδόν με όλους τους σπουδαίους τραγουδιστές της παλαιότερης αλλά και της νεότερης γενιάς (Πρωτοψάλτη, Γαλάνη, Αλεξίου, Γλυκερία, Νταλάρας, Μητροπάνος, Τερζής κ.α.), που από όλους κάτι πήρα. Κάτι που κάθε φορά με έκανε να γίνομαι καλύτερος. Όπως καταλαβαίνετε νιώθω πάρα πολύ τυχερός και ευλογημένος».

Τον τελευταίο καιρό ο συμπαθής Βορειοελλαδίτης στην καταγωγή Δημήτρης Μπάσης συνεργάστηκε με τον Πατρινό συνθέτη και τραγουδοποιό Θάνο Μικρούτσικο και το κομμάτι «Παράξενο Φως» σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Μικρούτσικου που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014 ερμηνεύει μοναδικά ο Δ. Μπάσης, έχει ήδη αγαπηθεί και ξεχωρίσει.

Όπως είπε στο in.gr ο Δ. Μπάσης, «ο Θάνος Μικρούτσικος είναι ένας συνθέτης που πραγματικά θαυμάζω από πολύ μικρή ηλικία. Ο τρόπος που γράφει τα λαϊκά τραγούδια με εκφράζει απόλυτα και με γοητεύει αφάνταστα. Το 2013 είχα την τύχη να κάνουμε μια καλοκαιρινή μουσική περιοδεία μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Αυτή η συνεργασία επεκτάθηκε και δισκογραφικά, οπότε όπως καταλαβαίνετε, ακόμα ένα όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα».

Ο Δημήτρης Μπάσης έχει ερμηνεύσει εκπληκτικά και το κομμάτι «Σπασμένο Καράβι» του Κώστα Καράλη ενώ από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του είναι τα κομμάτια «Η ζωή» και «Χαμοπούλια».

Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ και 10 ευρώ στην προπώληση και διατίθενται από τα δισκοπωλεία Musical στην Ρ. Φεραίου και Discover στην Πατρέως.

Αφίσες για την εμφάνιση του Δημήτρη Μπάση ήδη έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.

Στο μεταξύ το περασμένο Σάββατο 18 Απριλίου 2015 το βράδυ, το Metropolis φιλοξένησε με επιτυχία το live δύο επίσης αγαπημένων και δημοφιλών τραγουδιστριών, της Θεσσαλονικιάς ρεμπέτισσας Μαριώς και της λαικής ερμηνεύτριας Λένας Αλκαίου, οι οποίες κατάφεραν να παρασύρουν και να ενθουσιάσουν το Πατρινό κοινό. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά αλλά και κομμάτια από το προσωπικό ρεπερτόριο και δισκογραφία των δύο τραγουδιστριών.

Μπουζούκι έπαιξε ο Δημήτρης Λίβανος, συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία χρόνια ενώ την ενορχήστρωση είχε αναλάβει ο πιανίστας Παναγιώτης Παπαγεωργίου. Στο σχήμα ήταν και ο κιθαρίστας Αντώνης Κουτελιέρης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ