2015-04-21 20:16:00
Φωτογραφία για Πληρώνονται στην Β' ΥΠΕ οι γιατροί που γύρισαν στο ΠΕΔΥ με δικαστικές αποφάσεις
Γράφει: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - virus.com.gr

Μετά από 15 ολόκληρους μήνες αγωνίας και οικονομικής εξαθλίωσης, οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ που κέρδισαν στα δικαστήρια την επιστροφή στις θέσεις τους, θα βάλουν ζεστό χρήμα στις τσέπες τους!

Το «χαμόγελο στα χείλη» των περίπου 80 γιατρών που απασχολούνται στις δομές του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, αναμένεται να επιστρέψει στις 27 Απριλίου. Στους γιατρούς θα κατατεθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται έως και τις 31/12/2014, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές με αναδρομική ισχύ.

«Μετά από μεγάλες προσπάθειες να επιδοτηθεί η Β΄ ΥΠΕ - με προσωπική μου παρέμβαση – καθώς και με παρεμβάσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο ΥΠΟΙΚ, στο ΥΥΚΑ, στη Β΄ ΥΠΕ και στην ΗΔΙΚΑ η οποία βοήθησε, φτάσαμε να πληρωθούν 15 μήνες δεδουλευμένα» δηλώνει σχετικά στο Virus η πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ), Βαρβάρα Ανεμοδουρά.


Ασαφές παραμένει προς το παρόν, πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των δεδουλευμένων που τους οφείλονται για το α΄ τρίμηνο του 2015. Τα χρήματα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα θα καθυστερήσουν να καταβληθούν, ακολουθώντας την «τύχη» των οφειλόμενων εφημεριών στους γιατρούς του ΕΣΥ Τι συνέβη όμως και χρειάστηκε να περάσουν 15 μήνες για να γίνει το αυτονόητο; Στο ερώτημά μας για την τεράστια καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, η κ. Ανεμοδουρά, αφήνει αιχμές για απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους του Άδωνι Γεωργιάδη, μιλά για προσχηματική βούληση του Μάκη Βορίδη ο οποίος όμως απείχε από ενέργειες επίσπευσης του θέματος, ενώ κάνει λόγο και για σκόπιμη κωλυσιεργία εκ μέρους του πρώην Διοικητή της Β΄ ΥΠΕ, Αθανάσιου Παπαρούπα.

«Επιτέλους για εμάς τελείωσε αυτή η φάση. Ελπίζω να το χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο και οι άλλες ΥΠΕ, στις οποίες υπάρχουν γιατροί που έχουν επιστρέψει με δικαστικές αποφάσεις και να πληρωθούν» σημειώνει η Πρόεδρος του ΙΣΠ. Παράλληλα, τονίζει πως η κυβέρνηση θα πρέπει τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις να κινήσει τις διαδικασίες για να επιστρέψουν στις δομές του ΠΕΔΥ όσοι από τους γιατρούς που εκδιώχθηκαν, το επιθυμούν. 

Πάντως, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αθήνας, Χαράλαμπο Μπούρα, στην Α΄ ΥΠΕ οι γιατροί που γύρισαν με δικαστικές αποφάσεις στις δομές του ΠΕΔΥ, πληρώνονται κανονικά. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Οι συνάδελφοι, και όσοι έχουν χάσει δικαστικά τη δυνατότητα να έχουν ιατρείο, δουλεύουνε στα πολυϊατρεία και πληρώνονται". Ο κ. Μπούρας, μιλάει ωστόσο για μια αδικία, ζητώντας μια πολιτική ρύθμιση για να μην υπάρχουν ιατροί δύο ταχυτήτων, δημιουργώντας ανισότητες και προστριβές.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ