2015-04-22 09:12:12
Φωτογραφία για Αλλάζουν τα πάντα στην Ελληνική Αστυνομία
Βαθιά τομή στο οργανόγραμμα των Αστυνομικών Τμημάτων και σταθμών στην Αττική, θα επιφέρει ο νέος σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, που προωθεί τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία του Σώματος.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τα 110 Αστυνομικά Τμήματα που έχει αυτή τη στιγμή η Αττική, θα παραμείνουν σε λειτουργία τα 60, καθώς τα υπόλοιπα θα συγχωνευτούν με Αστυνομικά Τμήματα που έχουν την κτιριακή υποδομή να δεχθούν επιπλέον δύναμη αστυνομικών, αλλά και υλικοτεχνικών μέσων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι και τις 10 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό διάταγμα, που θα ορίζει σαφώς ποια τμήματα θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν με Α/Τ που διαθέτουν κτιριακή υποδομή.

Συγκεκριμένα, το Α/Τ Μελισσίων θα συγχωνευτεί με το τμήμα Βριλησσίων, ενώ τα τμήματα Παπάγου και Πεντέλης θα συγχωνευτούν με αυτό του Χολαργού που διαθέτει κτιριακή υποδομή και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.


Τα τμήματα Ψυχικού και Νέου Ψυχικού θα ενταχθούν στο πιο οργανωμένο τμήμα της Φιλοθέης, το Α/Τ των Σπάτων στο τμήμα της Αρτέμιδας, της Χαλκηδόνας στη Ν. Φιλαδέλφειας και τέλος των Γλυκών Νερών θα συγχωνευτεί με αυτό της Παιανίας.

Σκοπός αυτής της αναδιάρθρωσης είναι να δημιουργηθούν Αστυνομικά Τμήματα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, προκειμένου να έχουν άμεση αντίδραση στα περιστατικά της περιφέρειάς τους και κυρίως 24ωρες το 24ωρο αστυνομικούς που θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί σταθμοί που λειτουργούν στην Αττική, αλλά και σε μικρά νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως π.χ. στο Αγκίστρι, και απασχολούν από έναν έως το πολύ τρεις αστυνομικούς θα κλείσουν και αυτές οι περιοχές θα εξυπηρετούνται από τα γειτονικά Α/Τ.

Ωστόσο, για τους αστυνομικούς σταθμούς στα μικρά νησιά του Αργοσαρωνικού, θα υπάρχει πρόβλεψη λειτουργίας του αστυνομικού σταθμού τους θερινούς μήνες και αυτό λόγω τουρισμού.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ