2015-04-23 08:52:43
Φωτογραφία για Επίθεση ΝΔ σε Κουρουμπλή για τα αποθεματικά: “Δεν μπορεί να σταθεί στη θέση του”
Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και υπουργείου Υγείας, προκάλεσε η υπόθεση με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τα αποθεματικά των δημόσιων νοσοκομείων.

ΙΑΤRONET

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας για το θέμα της διάθεσης των αποθεματικών των νοσοκομείων, ζήτησε την Τετάρτη η ΝΔ.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνεται ότι “...το πρωί, το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Και διαβεβαίωνε, μάλιστα, ότι δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον να δοθούν.

Την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του”.

Η ΝΔ δημοσιοποιεί, μάλιστα, και σχετικό έγγραφο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), το οποίο παρατίθεται παρακάτω.


Με σχετικές του δηλώσεις ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν υπάρχει καμία επίπτωση στα νοσοκομεία και καμία μεταφορά χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ρευστότητα

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, διασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα για τη χώρα και ταυτόχρονα την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου δεκαπενθημέρου.

Το υπουργείο Υγείας εγγυάται σε κάθε περίπτωση την απαραίτητη χρηματοδότηση και ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων”.

ΠΟΕΔΗΝ

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για στάση πληρωμών των νοσοκομείων, λόγω της δεινής θέσης στην οποία βρίσκονται.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου – σημειώνει - για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης, εκδόθηκε την στιγμή που είναι σκουπισμένος ο “πάτος του βαρελιού” των οικονομικών των νοσοκομείων:

“Οι ελλείψεις βασικών ειδών, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ήδη υφίστανται και ημέρα με την ημέρα η κατάσταση γίνεται μη διαχειρίσιμη.

Τα νοσοκομεία λόγω έλλειψης κονδυλίων, προχώρησαν σε στάση πληρωμήν προς πάσα κατεύθυνση” Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έγγραφο της 1ης ΥΠΕ για τα αποθεματικά των νοσοκομείων
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ