2015-04-24 07:14:06
Φωτογραφία για Λαθρομετανάστες  Ο Γολγοθάς της Πάτρας
Επειδή ακούω και βλέπω τον τελευταίο καιρό πάρα πολλούς να λένε διάφορα για το μεταναστευτικό και για τις συνέπειες του στην Ελληνική κοινωνία και τον " Γολγοθά " κάποιων ανθρώπων θα ήθελα να θυμίσω κάποια γεγονότα του παρελθόντος και έναν άλλον διαχρονικό Γολγοθά  .

Ναι κυρίες & κύριοι εκεί στην κυβέρνηση  και ιδιαίτερα στον Σύριζα όντως έχετε απόλυτο δίκαιο ότι οι λαθρομετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια άλλωστε αυτό κάνουν από το 1996 που είχαμε το πρώτο κύμα Κούρδων στην Ελλάδα φυσικά τότε δεν είσαστε εσείς κυβέρνηση μάλλον  δεν είσαστάν καν Κόμμα αλλά διάφορες συνιστώσες  κινήματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις που φώναζαν "δικαίως" βέβαια  και διαμαρτύρονταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων .

Φυσικά πάρα πολλοί από εσάς αλλά και από άλλες πολιτικές παρατάξεις διαχρονικά επενδύσατε  στον ανθρώπινο πόνο κάνοντας πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενοι  με τον χειρότερο τρόπο το ανθρώπινο δράμα όλων αυτών τον προσφύγων που σημειωτέων δεν δημιουργηθήκαν από το πουθενά αλλά από τις πολιτικές αποφάσεις τις (πολύ πολιτισμένης) ενωμένης Ευρώπης στην οποία διακαώς επιθυμητέ να είστε μέλη και να υπηρετείτε .


Βλέπετε όλα αυτά τα χρόνια δεν τους είχατε δίπλα στα σπίτια σας για να σας ενοχλούν δεν " Λιάζονταν " στο διπλανό σας πάρκο ούτε έμπαιναν στα δικά σας σπίτια για να περάσουν απέναντι στην Ιταλία ώστε να φτάσουν  στο " όνειρο και την ελπίδα " δηλαδή στην κεντρική Ευρώπη και κατ επέκταση στη αγορά εργασίας .

Όλα αυτά τα χρόνια έμπαιναν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα εν έτη 2015 να μπαίνουν στα δικά μας σπίτια γιατί αν δεν το γνωρίζετε να σας το πω για το γνωρίζετε πως όλοι εμείς  που εργαζόμαστε σαν επαγγελματίες οδηγοί- μεταφορείς το φορτηγό είναι το σπίτι μας γιατί σε αυτό ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο και επίπονο έργο της μεταφοράς .

 Θέλω πραγματικά να δείτε όλοι με μεγάλη προσοχή ένα βίντεο που είχε κάνει η τότε διοίκηση της ΟΦΑΕ για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό το ήδη υπάρχων τεράστιο πρόβλημα με τους " Λαθρομετανάστες " .

Δυστυχώς ούτε και αυτό είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και ο κλάδος των " Διεθνών Μεταφορών " το 2008 κατέβηκε σε απεργία αποκλείοντας τα χερσαία σύνορα και τα δύο λιμάνια " Πάτρας & Ηγουμενίτσας " προκειμένου να αναγκάσει την τότε κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση .

Και όμως το 2008 σαν κλάδος είχαμε χτυπήσει  το καμπανάκι τόσο με τα επίσημα στοιχεία που είχαμε καταθέσει σε όλες τις αρμόδιες αρχές  όσο και με την ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσα από τα Μ.Μ.Ε και τον έντυπο τύπο δημοσιεύοντας όλα αυτά που υπήρχαν στη διάθεσή μας αλλά για άλλη μια φορά αποδείχτηκε περίτρανα  πως σαν λαός έχουμε πολύ " κοντή μνήμη " και ο ωχ αδελφησμός και το έλα ρε συ εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα τώρα χτυπάει πολύ βροντερά την πόρτα όλων μας .

Σήμερα εν έτη 2015 νομίζω πως όλοι μπορούν να καταλάβουν το πόσο δίκαιο είχαμε για αυτά που λέγαμε και αναδείξαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιτέλους να δούμε κατάματα την  αλήθεια και να σταματήσει επιτέλους εδώ αυτή η περίσσια υποκρισία  από όπου και αν προέρχεται .

 Με πολύ θλίψει και αγανάκτηση : Αλχαζίδης Αναστάσιος

Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Διεθνών Μεταφορών Ν. Πιερίας     Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ