2015-04-24 13:45:35
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
Στην ανάγκη επίτευξης σύντομα μιας περιεκτικής συμφωνίας για την Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ. Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως ακόμη υπάρχουν ουσιώδεις διάφορες για να γεφυρωθούν οι διαφορές Ελλάδας- πιστωτών.

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων που έχει ανάγκη η Ελλάδα. «Ο χρόνος περνά και πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Η ευθύνη ανήκει στην Ελλάδα», σημείωσε. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το πλαίσιο για την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ωστόσο έχει  χαθεί χρόνος και η πρόοδος είναι περιορισμένη και όχι αυτή που θα επιθυμούσαν οι πιστωτές. «Πρέπει να δούμε μια ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων για να προχωρήσουμε σε μια συνολική συμφωνία (comprehensive deal)», είπε και πρόσθεσε πως η  κατάσταση θα επαναξιολογηθεί στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μαΐου.


Επίσης, την ανάγκη να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να εντατικοποιοηθούν οι προσπάθειες για συνολική συμφωνία τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στην κοινή συνέντευξη τύπου, μετά το πέρας του Eurogroup. Όπως είπε, η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι περιορισμένη και μη επαρκής. Υπάρχουν διαφωνίες, γίνεται ανταλλαγή απόψεων, αλλά «έχουμε προχωρήσει λίγο», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, ένα κομμάτι της ευθύνης είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία κάλεσε να ανεβάσει στροφές. 

Ακόμη, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των εταίρων της. 

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο», σημείωσε, «Πρέπει να επιταχύνουμε από σήμερα, πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες, γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αν θέλουμε μια σταθερή και ευημερούσα Ελλάδα».

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ