2015-04-24 18:08:47
Φωτογραφία για Κύπρος: Χαμόγελα στη Λευκωσία από το Eurogroup
Ικανοποίηση επικρατεί στη Λευκωσία από τα αποτελέσματα του Eurogroup στη... Ρίγα της Λετονίας καθώς άνοιξε ο δρόμος για ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου και εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας ότι υπάρχουν καλά νέα για την Κύπρο, αφού οι θεσμοί επιστρέφουν σύντομα στη Λευκωσία για την επαναξιολόγηση του προγράμματος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης με γραπτή του δήλωση εξέφρασε την αισιοδοξία πως η κυπριακή οικονομία οδηγείται σε έξοδο από την ύφεση μέσω της προώθησης μεταρρυθμίσεων και με την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. «Καθιστούμε αχρείαστα» ανέφερε «τα όποια νέα φορολογικά μέτρα που επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη των αγορών δημιουργώντας έτσι προοπτικές για επενδύσεις και για ολοκλήρωση του Κυπριακού προγράμματος. Αυτό το μήνυμα μετέφερα σήμερα στο Eurogroup. Και σε αυτή την πολιτική παραμένουμε προσηλωμένοι».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ