2015-04-24 21:35:36
Φωτογραφία για Επίθεση της Αντζελίνα Τζολί στον ΟΗΕ: Αποτύχαμε στην Συρία, ας βοηθήσουμε τουλάχιστον τους πρόσφυγες
Η Αντζελίνα Τζολί άσκησε σφοδρή κριτική στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ... κάνοντας λόγο για διεθνή αδυναμία, ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία με τους χιλιάδες πρόσφυγες να ζητούν τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.

Η Χολιγουντιανή ηθοποιός ως ειδική απεσταλμένη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τόνισε πως «η αποστολή του ΟΗΕ είναι να προλαμβάνει και να τερματίζει τις συρράξεις, κάτι το οποίο αποτύχαμε να κάνουμε στην περίπτωση της Συρίας» και συνέχισε:

«Η κρίση επιδεινώθηκε από την αναποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας, γεγονός που απέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας να εκπληρώσει τα καθήκοντά του».

Παράλληλα, απηύθυνε συγκινητική έκκληση για να βρεθεί λύση και να σταλεί υγειονομική βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες, που έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες.

«Αν δεν μπορούμε να τερματίσουμε τις συγκρούσεις, δεν μπορούμε και να ξεφύγουμε από το ηθικό χρέος να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και να τους παρέχουμε νομίμως ασφάλεια», είπε η Τζολί και πρόσθεσε: «Η κρίση στην Συρία αποδεικνύει πως η ανικανότητά μας να βρούμε διπλωματικές λύσεις παγιδεύει εκατομμύρια ανθρώπους στην εξορία».

«Δεν μπορούμε να είμαστε απλά παρατηρητές της κατάστασης στη Συρία και του κακού που έχει προκύψει εκεί από τις στάχτες της αναποφασιστικότητας», πρόσθεσε.

Την παρουσία της ηθοποιού στο Συμβούλιο σχολίασε Σύρος πρεσβευτής λέγοντας πως «είναι όμορφη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ