2015-04-25 11:19:07
Φωτογραφία για Κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα
Δεκτή κατά πλειοψηφία, επί των άρθρων και στο σύνολό της, έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για... τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της γενικής κυβέρνησης προς επένδυση σε κοινό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Επί συνόλου 260 βουλευτών, η νομοθετική πράξη κυρώθηκε με 156 ψήφους υπέρ έναντι 104 κατά. Αντίστοιχα, δεκτό με τις ίδιες ψήφους έγινε και το άρθρο 1 της πράξης, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που έγινε με αίτημα της ΝΔ.

Προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, που κορυφώθηκε με ύβρεις, ενώ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όταν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα της χώρας αλλά αποδέχονται όλα τα αιτήματα των δανειστών.

Εντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, εναντίον του οποίου κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατήγγειλε τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι έβριζαν τους συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης με εκφράσεις πεζοδρομίου. Οι βουλευτές των δυο κομμάτων, όρθιοι στα έδρανα, ζητούσαν από τον κ.Βούτση να ανακαλέσει.

Όμως ο κ. Βούτσης επανέλαβε την κατηγορία τρεις φορές, ενώ όταν έκατσε στο έδρανο του και πριν κλείσει το μικρόφωνο ακούσθηκε με δηλώνει ικανοποιημένος με τη στάση που κράτησε απέναντι στην αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας μια απρεπή έκφραση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη σε υψηλούς τόνους ζήτησαν από τον κ. Βούτση να ανακαλέσει αλλιώς όπως δήλωσαν η ΝΔ θα αποχωρούσε από την Ολομέλεια.

Μετά το πανδαιμόνιο και την εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Ολομέλεια ο κ. Βούτσης ανασκεύασε λέγοντας ότι δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό των βουλευτών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ