2015-04-25 11:28:06
Φωτογραφία για Γ. Πανούσης: «Δεν έχουν κανένα νόημα εκλογές ή δημοψήφισμα»
Ανοιχτά διαφωνεί με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος εκτός αν «ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να κάνει μια αναδιάταξη του συνολικού πολιτικού σκηνικού» ο... αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξή του στην «Αγορά».

«Οι εκλογές θα είχαν νόημα αν άλλαζε το πολιτικό σκηνικό της χώρας, διότι εκλογές συνήθως ζητά η αντιπολίτευση, όχι η κυβέρνηση. Δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση να λέει "θέλω να κάνω εκλογές" όταν μάλιστα έχει 149 βουλευτές. Η αντιπολίτευση δεν θέλει εκλογές διότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση» είπε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά την υπόθεση του Σάββα Ξηρού ο κ. Πανούσης θέτει ως προϋπόθεση για την αποφυλάκισή του να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Όσον αφορά το αν πρέπει να αυτονομηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αναπληρωτής υπουργός λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο υπουργείο. «Χρειάζεται γενική αναδιάταξη όλου του μοντέλου που έχει κάνει η κυβέρνηση» λέει.

Για το ποια θα είναι στάση της αστυνομίας ο κ. Πανούσης απαντά: «Θέλει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, να δώσεις το μήνυμα της ήπιας διαχείρισης, αλλά να μη θεωρήσει κάποιος ότι έχει υποχωρήσει η Δημοκρατία ή η αστυνομία. Δεν μπορεί να υποχωρεί η Δημοκρατία«. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ