2015-04-25 11:37:10
Φωτογραφία για Σεισμός 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ - Nεκρά δύο παιδιά
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών, χτύπησε το Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 77 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Κατμαντού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καταρρεύσει κτίρια στην πρωτεύουσα. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και νεκροί. Τουλάχιστον δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή δόνηση μεγέθους

Μια 15χρονη σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με την Ινδία όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο ενός σπιτιού που κατέρρευσε. Άλλο ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε επάνω του ένα άγαλμα, στο πάρκο μιας κωμόπολης έξω από την Κατμαντού, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί πολλοί άνθρωποι που φέρουν κατάγματα σε χέρια και πόδια. Ωστόσο μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται ερείπια σπιτιών, δρόμοι που έχουν ανοίξει και γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, να κάθονται στο ύπαιθρο.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανάμεσα στην Κατμαντού και τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα.

Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών και ότι προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμηση αυτή, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 7,9 βαθμούς και διευκρινίζοντας ότι το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ούτε στο Νεπάλ ούτε στη γειτονική Ινδία, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός.

Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς από την Κατμαντού είπε ότι είδε σπίτια να έχουν γκρεμιστεί και πολλούς τοίχους κτιρίων να έχουν καταρρεύσει. "Όλοι είναι στους δρόμους, οι άνθρωποι σπεύδουν στα νοσοκομεία", καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστεί κατάγματα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.

"Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές εδώ στο Δελχί και σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας", είπε μια παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV. "Βλέπετε εικόνες από τα στούντιό μας στο Δελχί όπου όλα έτρεμαν για πολλή ώρα, για ένα λεπτό ή και περισσότερο", συνέχισε η δημοσιογράφος ενώ η κάμερα έδειχνε τα φώτα στο ταβάνι να κουνιούνται.

Ένας αξιωματικός υπηρεσίας στην αστυνομική διεύθυνση του γειτονικού, πυκνοκατοικημένου κρατιδίου Μπιχάρ είπε ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα καθώς όλοι καλούν για να ζητήσουν ή να δώσουν πληροφορίες. "Δεν ξέρουμε για θύματα, μας έχουν κατακλύσει τα τηλεφωνήματα", τόνισε.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ