2012-05-04 11:45:03
Φωτογραφία για Κολοσσός για το γήπεδο της ΑΕΚ
Ο Κινεζικός κρατικός κολοσσός CSCEC βρίσκεται πίσω από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, οι οποίοι πήραν τα απαραίτητα στοιχεία και μελετούν το έργο.

H κινεζική εταιρία CSCEC ενδιαφέρεται να αναλάβει το έργο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για κρατική κινεζική κατασκευαστική εταιρία με παγκόσμιο προφίλ.

Έχει αναλάβει πάνω από 35 έργα βαριάς βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτά και γήπεδα, ενώ το 2011 έσπασε όλα τα ρεκόρ με την επένδυση ύψους 3,4 δις δολάρια για θέρετρο στις Μπαχάμες, γνωστό ως «Baha Mar Resorts».

Τα κέρδη του κινεζικού κολοσσού έφτασαν τα 7,3 δις δολάρια το 2009 και αυξάνονται κάθε χρόνο, ενώ επενδύει αρκετά και σε καζίνο. Η κατασκευή ενός εξ αυτών στο Ατλάντικ Σίτι κόστισε 1,7 δις δολάρια.

Άνθρωπος κλειδί στην China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) όπως είναι το πλήρες όνομα της εταιρίας, είναι ο 65χρονος Γουέιν Γι Σαν και είναι άνθρωπος της κυβέρνησης με πάνω από 35 χρόνια εμπειρία στο χώρο.


Οι Κινέζοι επενδυτές απέστειλαν επιστολή στην οποία τονίζουν ότι προτίθεται να κατασκευάσουν το γήπεδο. Ζήτησαν και έχουν ήδη λάβει για να μελετήσουν τα οικονομικά δεδομένα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την απόδοση της επένδυσης, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν μεσάζοντες που έχουν αναλάβει την επικοινωνία των δύο πλευρών.

Αυτό που απομένει είναι η θετική απάντησή τους για να συνεχιστούν οι συζητήσεις στο επόμενο στάδιο.

Πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ