2015-04-25 13:51:30
Φωτογραφία για ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ν' ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Στη διαβεβαίωση ότι θα κάνει τα πάντα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωράκη για την πρωτοβουλία του, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι απόψεις του συγκλίνουν στο ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα, πέρα από στείρες αντιπαραθέσεις.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα χωρίς να υπάρχει συνεννόηση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος, ενώ αναφορικά με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι: «Αυτό συνέρχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις βάσει του Συντάγματος και από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει τη σχετική πρωτοβουλία».

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι: «Ο ρόλος, οι αρμοδιότητές μου και κυρίως η λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών, μου επιβάλουν να κάνω τα πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάραχτη εντός της Ευρώπης και της Ευρωζώνης».


Όπως υπογράμμισε «Σε αυτόν τον τομέα θα κάνω, όχι απλώς αυτό που μου αναλογεί, θα υπερβώ και αυτό ακόμα, το οποίο ενδεχομένως, φαίνεται να αγγίζει τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας».

O Σταύρος Θεοδωράκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τις επισημάνσεις του και ειδικότερα για την τρίτη, υπογράμμισε ότι: «Είμαστε ακριβώς στη στιγμή, που ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, και πρώτα από όλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να μείνει η Ελλάδα στη καρδιά της Ευρώπης».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών σημειώνοντας, ότι: «Χρειάζεται μια συνεννόηση πέρα από αυτά που λέμε συνήθως, μια συνεννόηση για να κρατηθούμε στην καρδιά της Ευρώπης. Να αποφύγουμε απερισκεψίες, να αποφύγουμε ξαφνικές ενέργειες, να αποφύγουμε τα ατυχήματα». Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η παρουσία του Προέδρου είναι στο πλευρό των ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. «Από τότε άλλωστε που ήσασταν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας έβαλε στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ