2015-04-26 18:06:22
Φωτογραφία για ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «Let's do it Greece» ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!
Η Ακαδημία και οι Σχολές του Ολυμπιακού συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στην εθελοντική δράση Let's do it Greece που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά και καθάρισαν τις γειτονιές του Αγίου Διονυσίου.

Δυναμική συμμετοχή στην εθελοντική δράση "Let's do it Greece" που έλαβε χώρα στα διαμερίσματα του Δήμου Πειραιά είχε η Ακαδημία και οι Σχολές του Ολυμπιακού! Περισσότερα από 50 παιδιά από την Ακαδημία μας και τις Σχολές του Ολυμπιακού σε Ρέντη και Καραϊσκάκη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη και συμμετείχαν στον καθαρισμό των δρόμων της πόλης μας γύρω από την εκλησία και το γήπεδο στον Άγιο Διονύσιο.

Τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλη προθυμία και με την κίνηση τους αυτή έστειλαν το μήνυμα πως η πόλη μας πρέπει να είναι καθαρή και γι' αυτό υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές μαζί με τους προπονητές τους δεν καθάρισαν μια μεγάλη περιοχή φτάνοντας έως και έξω από το Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βρέθηκε κοντά στα παιδιά και τους έδωσε συγχαρητήρια για την κίνηση τους και το ζήλο τους.


Ο κ. Μώραλης ο οποίος συμμετείχε με την οικογένεια του στην δράση τόνισε για την σημασία της: «Το Lets Do It Greece είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, καθώς πραγματοποιούνται περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και καθαρισμός, ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις και όχι μόνο στον Πειραιά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε να συμμετέχουμε με χαρά. Οι Υπηρεσίες του Δήμου, το τμήμα καθαριότητας, το τμήμα εθελοντισμού, το κέντρο αγάπης, φορείς της πόλης, επιχειρήσεις, δημότες, σύλλογοι, παιδιά του Ολυμπιακού. Η περιβαλλοντική εκστρατεία πραγματοποιείται σε 12 σημεία στον Πειραιά. Πρόκειται για μια όμορφη δράση και χαίρομαι γιατί η συμμετοχή του κόσμου είναι ικανοποιητική. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ότι αν πρώτοι εμείς δεν ασχοληθούμε με την καθαριότητα και την ανακύκλωση στην πόλη μας, δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είμαστε εδώ από το πρωί σε διάφορα σημεία της πόλης, καθαρίζουμε και συμβάλλουμε βοηθώντας ο καθένας από την πλευρά του για την προστασία του περιβάλλοντος. Όποια παρόμοια δράση μας προταθεί είμαστε πρόθυμοι να συμμετέχουμε. Σκοπεύουμε να οργανώσουμε και δικές μας δράσεις. Χαίρομαι γιατί ο κόσμος έχει τη διάθεση να συμμετάσχει, απλά χρειάζεται κάποιος να το οργανώσει και να τον καθοδηγήσει. Θεωρώ ότι η έννοια της συμμετοχής του δημότη σε τέτοιου είδους δράσεις υπάρχει και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και αισιόδοξο».

O Επικεφαλής του Δικτύου Σχολών κ. Βασίλης Νάνος τόνισε: "Σήμερα τα παιδιά έδωσαν ένα ωραίο μάθημα σε όλους μας. Μάθημα "ζωής" και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας. Ο Πειραιάς είναι η πόλη μας και φυσικά ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος σ' ότι έχει να κάνει με την ποιοτική βελτίωση της ζωής των κατοίκων του. Πολλοί δημότες ενθουσιάστηκαν όταν είδαν σε κάθε στενό τα παιδιά με τις φόρμες του Ολυμπιακού να μαζεύουν τα σκουπίδια και τους μοίρασαν συγχαρητήρια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους".

Ο προπονητής της Ακαδημίας μας κ. Φώτης Παπαπαναγής σημείωσε: "Με μεγάλη μας χαρά είδαμε τα παιδιά να πρωταγωνιστούν και εκτός γηπέδου. Βοήθησαν στο να καθαρίσει η πόλη από τα σκουπίδια και τους αξίζουν συγχαρητήρια".

Η περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 12 σημεία του Πειραιά. αλλά και σε πολλούς δήμους της Ελλάδος.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ