2015-04-27 14:53:14
Φωτογραφία για REUTERS: ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΘΗΣ Ο ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Στον ανασχηματισμό της κυβερνητικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές από πλευράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αναβάθμιση του ρόλου που θα παίζει στο εξής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος είναι πιο συμπαθής στους εταίρους της Ελλάδας, λόγω των χαμηλών του τόνων, σε σχέση με τον Γιάννη Βαρουφάκη. Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι η αναδιάρθρωση της ομάδας είναι αποτέλεσμα της σκληρής κριτικής που δέχθηκε «για την απόδοσή του στη Ρίγα», κατά τη διάρκεια του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών.

Η Αθήνα, συμπληρώνει το πρακτορείο, βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στη χρεοκοπία και αναζητεί συμφωνία με τους «έξαλλους μαζί της» πιστωτές, ώστε να μην μείνει χωρίς χρήματα για την αποπληρωμή υποχρεώσεών της τον Μάιο. Ο ρόλος συντονιστή για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών με αρμοδιότητα για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, σημαίνει, σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι «ο έχων σπουδάσει στην Οξφόρδη οικονομολόγος και καθηγητής, τον οποίο οι εταίροι της Ελλάδας συμπαθούν για τους χαμηλούς του τόνους» θα έχει πλέον πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους δανειστές.


Το Reuters χαρακτηρίζει τέλος σημάδι υποβάθμισης του ρόλου του κ. Βαρουφάκη ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης, ανέλαβε να εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ως βάση για τη συμφωνία με τους δανειστές τον Ιούνιο.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ