2015-04-27 15:33:00
Φωτογραφία για Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: Ο Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΑΣΟΚ: H κυβέρνηση ευνουχίζει τον κ. Βαρουφάκη

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση ανασχηματισμού στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους τονίζοντας ότι στηρίζει τον Γιάννη Βαρουφάκη «στις στοχευμένες και κατευθυνόμενες επιθέσεις που δέχεται».

«Συμφωνούμε απολύτως με τον κ. Καραγκούνη ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν είδε φως και μπήκε σ’ αυτή την κυβέρνηση» και ότι «αυτός και η πολιτική που εκπροσωπεί είναι επιλογή της κυβέρνησης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση πλαισιώνει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη «με διαφορετικούς συνεργάτες, γιατί να τον διώξει δεν μπορεί και να τον κρατήσει όπως ήταν δεν το αντέχει».

Κατά τον εκπρόσωπο τη Ν.Δ., «Ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος σε αυτή του την επιλογή, διότι αν προσπαθήσει να απεμπλακεί από τον υπουργό του, ομολογεί ότι ως τώρα απέτυχε η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση που δήθεν έκανε». 


ΠΑΣΟΚ: H κυβέρνηση ευνουχίζει τον κ. Βαρουφάκη

«Αφού χάθηκαν τρεις ολόκληροι μήνες από τις εκλογές, αφού επιδεινώθηκαν όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αφού στέγνωσε όλη η ρευστότητα και αφού η χώρα έφτασε στο αμήν, η κυβέρνηση αλλάζει τη διαπραγματευτική ομάδα, ευνουχίζει τον κ. Βαρουφάκη, αποσύρει τους συνεργάτες του και προσπαθεί να στείλει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ μήνυμα πολιτικής βούλησης για συμφωνία», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, για τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης.

Στη σχετική του ανακοίνωση διερωτάται σε ειρωνικό τόνο: «Τι συμβαίνει; Οι υπερήφανοι και σκληροί διαπραγματευτές προσδιορίζουν την ομάδα τους με βάση τις οδηγίες των ξένων ή κατάλαβαν πόσο  επικίνδυνο για τη χώρα ήταν το παιχνίδι που έπαιζαν έως τώρα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης;»

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι γέμισε τον ελληνικό λαό με ψέματα και ψευδαισθήσεις, καταλήγει: «Ας καταλάβουν, όσο υπάρχει ακόμη περιθώριο, ότι ή θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας παραδεχόμενοι τις συκοφαντίες και τα ψέματα πέντε ολόκληρων ετών ή θα καταστρέψουν τα πάντα».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ