2015-04-27 19:36:08
Φωτογραφία για Επανεξετάζεται η εξαφάνιση δύο παιδιών στην Κέρκυρα - Βρήκαν το θάνατο όταν διέρρευσε μονοξείδιο του άνθρακα
Μετά από αίτημα της οικογένειας των δύο παιδιών, οι δικαστικές αρχές της Μ. Βρετανίας επανεξετάζουν την υπόθεση θανάτου των Bobby και Christi Shepherd τον Οκτώβριο του 2006 στην Κέρκυρα. Μία πλήρη ανακριτική διαδικασία για τον θάνατο του Μπόμπι και της Κρίστι θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα.

Ο Neil Shepherd μαζί με τα δύο παιδιά που είχε αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του και η τότε συντροφός του έκαναν ολιγοήμερες διακοπές σε ξενοδοχείο, τις οποίες είχαν κλείσει μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Τα δύο παιδιά, βρήκαν το θάνατο όταν διέρρευσε μονοξείδιο του άνθρακα από εγκατάσταση που εφαπτόταν στο μπαγκαλόου στο οποίο διέμεναν

ενώ το ενήλικο ζευγάρι είχε πέσει και αυτό σε κώμα από το οποίο, συνήλθε Η νέα διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει από ιατροδικαστή της σχετικής υπηρεσίας του Wakefield στην Αγγλία και αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Η δήλωση της οικογένειας


"Δεν περιμένουμε η διερεύνηση από τον ιατροδικαστή να οδηγήσει στην άρση της μη απόδοσης δικαιοσύνης στην ποινική δίκη που έγινε στην Κέρκυρα αλλά ελπίζουμε η οικογένεια επιτέλους, μέσω της νομικής της ομάδας, να μπορέσει να παρουσιάσει τα πλήρη γεγονότα που προκάλεσαν τους θανάτους της Κρίστι και του Μπόμπι.

Έχουν περάσει οκτόμισι δύσκολα και μακρυά έτη μάχης για την απόδοση δικαιοσύνης για τα δύο μας παιδιά με αποκορύφωση τη συνάντησή μας με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για να πάρουνε χρηματοδότηση για την νομική εκπροσώπηση στη διερεύνηση αυτή. Ελπίζουμε η ανάκριση να είναι πλήρης και χωρίς φόβο, όπως μας έχουν υποσχεθεί. Αγωνιζόμαστε να συμβιβαστούμε με την απωλεια των παιδιών μας καθημερινά, αλλά αν μπορέσουμε και βγάλουμε κάτι θετικό από την ανάκριση αυτή, δηλαδή το να έρθουν τα πραγματικά γεγονότα στο φως, τότε θα μπορέσουμε επιτέλους να προχωρήσουμε εν ειρήνη τη ζωή μας"...

Η πρώτη έρευνα στη Βρετανία

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα επί Βρετανικού εδάφους σε δημόσιο ακροατήριο για αυτούς τους τραγικούς θανάτους. Ο κ. Thomas πρόσθεσε επίσης ότι οι γονείς των δύο παιδιών είναι εξαιρετικά αναστατωμένοι από αυτή την άρνηση συνεργασίας.

Οι μάρτυρες αρνούνται να παραστούν σε αυτή τη νέα διαδικασία υποστηρίζοντας ότι είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες έρευνες για το θάνατο των παιδιών.

Ο υπεύθυνος Δικαστής δήλωσε πάντως ότι "το γεγονός ότι οι μάρτυρες είχαν καταθέσει σε προηγούμενες έρευνες δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνεργαστούν στην παρούσα έρευνα".

Μεταξύ άλλων μαρτύρων που θα κληθούν είναι ένας πιστοποιημένος εγκαταστάτης υγραερίου που διαπίστωσε ότι ένας λέβητας είχε διαρροή αναθυμιάσεων καθώς και πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη της ταξιδιωτικής εταιρείας.

Οι μάρτυρες από την Ελλάδα μπορούν να δώσουν κατάθεση μέσω Skype ή τηλεδιάσκεψης.

Πηγή: corfupress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ