2015-04-28 19:41:40
Φωτογραφία για «Εγκατάλειψη Των Σκηνικών Έναρξης Των Ολυμπιακών Αγώνων»
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Τα σκηνικά της τελετής έναρξης των... Ολυμπιακών Αγώνων 2004 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Αθλητικές εγκαταστάσεις των Άνω Λιοσίων. Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος αυτών παραμένει στοιβαγμένο σε ένα ανοικτό υπόστεγο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο, εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί τεράστια φθορά.

Όλα τα σκηνικά που πέρασαν με κυκλική ροή μπροστά από τα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων τη βραδιά της έναρξης και πάνω τους είχε αντικατοπτρίσει η Ιστορία μας όλο το φώς και το μεγαλείο της, βρίσκονται τώρα παρατημένα στο έλεος των κάθε είδους τρωκτικών και των καιρικών συνθηκών. Σε έναν χώρο στεγασμένο ΑΛΛΑ ανοιχτό βρίσκονται όλα, κακοστιβαγμένα και διαλυμένα από την τελετή λήξης των αγώνων. Τα πολύ μεγάλα σκηνικά είναι πεταμένα κάπου στο χώρο και βρέχονται με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλες φθορές.


«Τη στιγμή που η Ελλάδα αγωνίζεται για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, πρακτικές που απαξιώνουν την σύγχρονη πολιτιστική μας κληρονομιά δεν ευνοούν τη χώρα, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων»

Η θέση όλου αυτού του πολιτιστικού πλούτου επιβάλλεται να ήταν σε έναν μουσειακό – εκθεσιακό χώρο, όπου εκτός της προσέλκυσης χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και προβολής και διαφήμισης της Ιστορίας μας, θα μπορούσε να φέρει και έσοδα στην Πατρίδα μας.

Παρά, τη συντονισμένη προσπάθεια για αναζήτηση των ευθυνών, κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, με την κατάθεση των υπ΄αριθμών 200/19-6-2014 & 278/71-11-2014, αναζητείται ακόμη η αρμόδια διαχειριστική αρχή και τα ολυμπιακά σκηνικά παραμένουν εγκαταλελειμμένα και εκτεθειμένα στο έλεος των καιρικών συνθηκών και της φυσιολογικής φθοράς του χρόνου.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Προτίθεσθε να αναλάβετε το έργο διάσωσης των σκηνικών και να διαθέσετε έναν ασφαλή χώρο για να μεταφερθούν τα σκηνικά προκειμένου να προφυλαχθούν από τη φθορά των καιρικών συνθηκών;

Θα μεριμνήσετε για την άμεση ανακατασκευή και συντήρηση των σκηνικών ;

Θα μεριμνήσετε για την δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου που να μπορεί να φιλοξενήσει αυτά τα μοναδικά εκθέματα;

Ο ερωτών βουλευτής Αθήνα

28/04/2015

Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ