2015-04-29 16:34:30
Φωτογραφία για ΌΛΗ Η ΛΙΣΤΑ! Αυτοί είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν ρήξη με τους δανειστές...
Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου, έδειξε περίτρανα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τον «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές.

Και αυτό γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά πως ο αριθμός των στελεχών του κόμματος - ακόμα και συνεργαζόμενων βουλευτών - που ζητάει ρήξη με τους εταίρους, δεν είναι μικρός!

Τα ΜΜΕ, τις τελευταίες ημέρες, προβάλλουν συνεχώς δηλώσεις βουλευτών που δεν χαρακτηρίζονται ως «προεδρικοί» και συνεχώς διαλαλούν πως ο «έντιμος συμβιβασμός» είναι η... ρήξη!

Ήδη, στις συνεδριάσεις των Οργάνων, επιχειρείται από την ηγετική ομάδα η διαδικασία της ζύμωσης σε όλα εκείνα τα στελέχη που συνεχίζουν να αντιδρούν εντονότατα με την τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις και κυρίως την «τάση» που υπάρχει ώστε να υπάρξει πλήρης συμβιβασμός με όσα θέλουν οι Θεσμοί...


Ακόμα όμως και σήμερα, αυτή η «ζύμωση» δεν έχει βρει θετική ανταπόκριση, καθώς ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών του κόμματος, αρθρογραφούν ή βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και με ωμό τρόπο καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές. Στην ίδια ομάδα συμπεριλαμβάνονται και στελέχη που δεν το λένε ανοιχτά, όμως στους διαδρόμους της Βουλής το συζητούν εντόνως με τους συναδέρφους τους.

Αυτή η ομάδα, είναι πολυπληθής. Είτε ανοιχτά είτε πλαγίως, στηρίζουν θερμά την «ρήξη» με τους Θεσμούς και είναι οι εξής: Λαφαζάνης, Λεουτσάκος, Λαπαβίτσας, Στρατούλης, Τόλιος, Χουντής, Ήσυχος, Αμανατίδης, Κριτσωτάκης, Αμανατίδου, Ουζουνίδης, Μπαλάφας, Χαραλαμπίδου κ.α.

Πρόθεση πάντως της ηγετικής ομάδας είναι να γίνει ούτως ή άλλως εκτενής συζήτηση, να αναλυθούν οι δυσκολίες και τα ενδεχόμενα, ενώ κεντρικό ρόλο στην επαφή οικονομικού επιτελείου και κόμματος έχει αναλάβει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Τάσος Κορωνάκης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ