2015-04-29 20:04:05
Φωτογραφία για «Η βία πρέπει να σταματήσει», λέει για τα επεισόδια στη Βαλτιμόρη η Κλίντον
Στην πρώτη ομιλία της μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τρέξει στην κούρσα για την... προεδρία των ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον, έκανε εκτενή αναφορά στα βίαια επεισόδια της Βαλτιμόρης μετά το θάνατο 25χρονου Αφροαμερικανού που τελούσε υπό κράτηση.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια έκανε λόγο για τις ταραχές όχι μόνο της Βαλτιμόρης, αλλά του Φέργκιουσον, του Μιζούρι, του Τσάρλεστον και άλλων περιοχών, επισημαίνοντας πως «η βία πρέπει να σταματήσει».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, εξήγησε πως η έξαρση της βίας οφείλεται και στο γεγονός ότι έχει χαθεί η ισορροπία στο σύστημα Δικαιοσύνης που πρέπει να ανακτηθεί μέσω προσεκτικών βημάτων, όπως η χρήση καμερών στο σώμα των ενστόλων.

«Ήρθε η ώρα να αλλάξει η προσέγγιση. Ηρθε η ώρα να σταματήσει η εποχή των μαζικών φυλακίσεων», πρόσθεσε η Κλίντον.

Την ίδια ώρα, καταδίκασε όσους υποκινούν τη βία, λέγοντας πως αποτελεί ένδειξη έλλειψης σεβασμού στο πρόσωπο του Φρέντι Γκρέι που έχασε τη ζωή του και της οικογένειάς του.


«Η βία πρέπει να σταματήσει. Χρειαζόμαστε μία πραγματική εθνική συζήτηση για το πώς θα μειωθεί ο πληθυσμός των εγκλείστων. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα γενιά φυλακισμένων», συμπλήρωσε.

Αντιθέτως, κάλεσε να υπάρξουν εναλλακτικές για την τιμωρία όσων κατηγορούνται για μικρότερα αδικήματα και τόνισε πως πρέπει να επιβάλλονται διαφορετικές ποινές σε όσους πάσχουν από ψυχικά νοσήματα.

«Πρέπει να συμβιβαστούμε με κάποιες σκληρές αλήθειες για τη φυλή και τη δικαιοσύνη στην Αμερική», πρόσθεσε η Κλίντον και συνδύασε την ένταση στις γειτονιές περιοχών με επεισόδια βίας στην φτώχεια και την απόγνωση.

«Είναι σπάνιο να βλέπεις τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να συμφωνούν σε κάτι σήμερα, αλλά ξεκινούμε να συμφωνούμε σε αυτό: Χρειάζεται να ανακτηθεί η ισορροπία του συστήματος Δικαιοσύνης. φυσικά δεν είναι αρκετό να συμφωνήσουμε, αλλά πρέπει να εργαστούμε μαζί για να γίνει η δουλειά. Πρέπει να προχωρήσουμε σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αποτέλεσμα στους δρόμους μας», δήλωσε η υποψήφια για τους Δημοκρατικούς για την προεδρία των ΗΠΑ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ