2015-04-30 03:28:07
Φωτογραφία για Δεκαπέντε εκτελέσεις διέταξε φέτος ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Εντολή για την εκτέλεση δεκαπέντε ανθρώπων, ανάμεσά τους και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, έδωσε φέτος ο... ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με την κατηγορία πως αμφισβήτησαν την εξουσία του. Την πληροφορία μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο την υπηρεσία κατασκοπείας της χώρας.

Μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν είναι και ένας υφυπουργός ο οποίος παραπονέθηκε για την κρατική πολιτική, σύμφωνα πάντα με τον Yonhap.

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας πληροφορήθηκε επίσης πως ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα ταξιδέψει αυτό το μήνα στη Μόσχα για να παραστεί σε εκδήλωση για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επίσκεψη αυτή, σημειώνει το Reuters, εφόσον υλοποιηθεί, θα είναι το πρώτο ταξίδι του Κιμ στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2011, όταν πέθανε ο πατέρας του, ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Το 2013, ο Κιμ εκτέλεσε τον θείο του που κάποτε θεωρείτο «νούμερο 2» στους κύκλους εξουσίας της Πιονγιάνγκ, κατηγορώντας τον για διαφθορά και διάπραξη εγκλημάτων με σκοπό την πρόκληση ζημιάς στην οικονομία. Μαζί του, υπενθυμίζει το Reuters, εκτελέστηκαν και άλλοι αξιωματούχοι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιμένουν για Τιτόν και ΑΕΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιμένουν για Τιτόν και ΑΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ