2015-04-30 20:02:09
Φωτογραφία για «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...»
Ο Τάσος Παπάζογλου ο μοναδικός που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, μιλάει στο "gazzetta.gr" και αναφέρεται στον Λουτσέσκου, τον Τσόρι, τον Κλέιτον και την Ξάνθη που πέρασε στον τελικό!

Αναλυτικά Την ώρα που ο Βασιλακάκης πετύχαινε το γκολ της πρόκρισης μέσα στην Λεωφόρο η Ξάνθη συζητούσε με τον Παπάζογλου για την μεταγραφή του. Στην Ξάνθη το... θεώρησαν «σημάδι». Πως ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός αν μη τι άλλο είναι τυχερός.

Ο ίδιος επέλεξε την Ξάνθη για να συνεχίσει την καριέρα του. Στην απόφαση έπαιξε μεγάλο ρόλο και ο φίλος του, Βασίλης Τοροσίδης. Οπως τονίζει στις δηλώσεις του όχι μόνο δεν μετάνιωσε για την επιλογή του αλλά δικαιώθηκε γι' αυτή.

Ο Τάσος Παπάζογλου μίλησε για την πρόκριση, την ομάδα, τον Λουτσέσκου, τον Τσόρι και τον Κλέιτον. Αλλωστε εάν κάποιος μπορεί να μιλήσει γι' αυτόν τον τελικό είναι ο 26χρονος στόπερ. Είναι ο μοναδικός ο οποίος έχει αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό για τρία χρόνια και μαζί με τον Κλέιτον και τον Καπετάνο μπορούν να θεωρηθούν οι παίκτες με τις μεγαλύτερες εμπειρίες.


Πως έζησες την πορεία προς τον τελικό; Την όλη σου πορεία μέχρι στιγμής στην Ξάνθη;

«Ηταν μια νέα σελίδα στην ποδοσφαιρική μου καριέρα η επιστροφή μου στην Σούπερ Λίγκα και την Ξάνθη. Επέλεξα την Ξάνθη γιατί είχε στόχους και το απέδειξε με τον τελικό. Εν τέλει δικαιώθηκα με την επιλογή μου».

Μήπως γι' αυτό εν τέλει επέλεξες την Ξάνθη τον Γενάρη;

«Ναι. Είχε στόχους και για την πεντάδα και για το Κύπελλο. Οταν μίλησα μαζί τους είχαν μια πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Και φυσικά υπήρχε ένας πάρα πολύς καλός προπονητής».

Μιλάνε αρκετοί για τον Λουτσέσκου. Η άποψή σου; Εχεις δουλέψει με τον Βαλβέρδε, τον Μίτσελ...

«Θα τον έβαζα στο ίδιο επίπεδο με τον Βαλβέρδε. Εχουν πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Παίρνει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή, δουλεύει πολύ και διατηρεί πάντα το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και στ' αποδυτήρια».

Τι περίμενες να βρεις στην Ξάνθη;

«Ξέρει όλος ο κόσμος ότι η Ξάνθη είναι ένα σοβαρό σωματείο. Με αθλητικό κέντρο και γήπεδο. Είχα ενημερωθεί και από τον φίλο μου, τον Βασίλη Τοροσίδη το πως είναι η κατάσταση στην Ξάνθη».

Είσαι ο μοναδικός που έχεις παίξει και στον Ολυμπιακό. Αλλάζει κάτι αυτό;

«Για μένα είναι ένα ματς. Δεν έχει σημασία ότι θα παίξω κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι ο τελικός. Οποιοσδήποτε και αν ήταν ο αντίπαλος. Εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να κατακτήσει το Κύπελλο η Ξάνθη».

Δεν θα σ' επηρεάσει δηλαδή;

«Κοίτα, πέρασα τρία όμορφα χρόνια στον Ολυμπιακό. Είχα την χαρά να κατακτήσω πρωταθλήματα και Κύπελλα. Τώρα όμως είμαστε αντίπαλοι και θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Την Ξάνθη».

Εν τέλει την διαφορά την έκανε το ματς στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό;

«Ηταν το πιο κομβικό σημείο για την πορεία μας στο Κύπελλο. Καταφέραμε ν' αποκλείσουμε τον Παναθηναϊκό και σε συνδυασμό με τις κληρώσεις και την καλή μας απόδοση καταφέραμε και πήγαμε στον τελικό».

Τελικά που είναι καλύτερη η Ξάνθη; Μεσοεπιθετικά η μεσοαμυντικά;

«Η δύναμη της Ξάνθης είναι το σύνολο που έχει φτιαχτεί και η συνολική παρουσία όλων των παικτών. Δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. Και αυτό μας έχει βοηθήσει να φτάσουμε στον τελικό»

Παίζει ρόλο το θέμα εμπειρία; Μ' εξαίρεση εσένα, τον Κλέιτον και τον Καπετάνο τ' άλλα παιδιά δεν έχουν τόσες εμπειρίες.

«Για πολλά παιδιά θα είναι η πρώτη τους φορά. Θεωρώ ότι είναι και καλό γιατί ο καθένας θέλει να δείξει το κάτι παραπάνω. Είναι παιχνίδια καριέρας αυτά... Βεβαίως έχει και τα θετικά και τ' αρνητικά του...».

Ο Κλέιτον είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά;

«Ο Κλέιτον θα μπορούσε να παίξει σ' όλες τις ελληνικές ομάδες. Ειναι πάρα πολύ καλός και ποιοτικός παίκτης».

Ομως η βάση της Ξάνθης είναι οι Ελληνες;

«Οντως. Παραδοσιακά η Ξάνθη στηρίζεται στους Ελληνες. Και αυτοί που υπάρχουν στο ρόστερ μπορούν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες. Οπως ο Γουτας, ο Μπέρτος, ο Βασιλακάκης και να πρωταγωνιστήσουν. Η Ξάνθη κάθε χρόνο δείχνει ότι μπορεί να πουλήσει κι έναν Ελληνα...».

Υπάρχει η πεποίθηση ότι όλος ο Ολυμπιακός είναι ο Τσόρι. Συμφωνείς;

«Οχι δεν το πιστεύω. Ο Τσόρι όντως είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει παίκτες που θα σου κάνουν την ζημιά».

Θ' αλλάξει λογική στο παιχνίδι της η Ξάνθη κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Η Ξάνθη ανεξάρτητα με τον αντίπαλο παίζει το ποδόσφαιρό της. Είτε είναι ο Ολυμπιακός, είτε ειναι ο οποιοσδήποτε...»

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ

Πανόπουλος: «Στρατηγός»

Λουτσέσκου: «Απαιτητικός»

Καζναφέρης: «Λοχαγός»

Κλέιτον: «Παικτάραααα»

Γούτας: «Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Βασιλακάκης: «Αδικημένος (έπρεπε να παίζει σε μεγαλύτερη ομάδα)»

Σολτάνι: «Μηχανή»

Καπετάνος: «Ηρεμη δύναμη»
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ