2015-05-03 22:03:08
Φωτογραφία για Τέλος οι διώξεις για χρέη στον ΟΑΕΕ
Σε νέο σπίτι μετακομίζει το γραφείο του ΟΑΕΕ στον Πύργο, παίρνοντας έτσι τέλος η ταλαιπωρία υπαλλήλων και ασφαλισμένων που χρειάζονταν να ανέβουν τον Γολγοθά των πέντε ορόφων με τα πόδια για να μπορέσουν είτε να πάνε στην δουλειά τους ως εργαζόμενοι είτε να εξυπηρετηθούν.

Αυτό ανακοίνωσε ο Διοικητής  του ΟΑΕΕ Τάσος Πετρόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηλείας παρουσία βουλευτών και παραγόντων επιχειρηματιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το 76%  των οφειλών προς τον οργανισμό δημιουργήθηκε επί εποχής μνημονιών ενώ το 67% των ασφαλισμένων αναγκάστηκε να βγει εκτός ασφαλιστικού συστήματος.

Τόνισε δε πως μετά από συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ Νίκο Παρασκευόπουλο θα επιτευχθεί η απόσυρση όλων των δικογραφιών που αφορούν την δίωξη ασφαλισμένων για οφειλές από τον οργανισμό, και θα υιοθετηθεί ένας ποιο «φιλικός» τρόπος για την είσπραξη των οφειλομένων.


Το νέο κτίριο που θα φιλοξενήσει τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών είναι αυτό που μέχρι πριν από τρία χρόνια χρησιμοποιούσε στον Πύργο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στην είσοδο της πόλης. «Στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις  η διοίκηση του ΟΑΕΔ θα εγκρίνει την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου στον ΟΑΕΕ για την στέγαση των γραφείων στον Πύργο. Το έχουν ελέγξει οι μηχανικοί και το βρήκαν απολύτως κατάλληλο. Μέσα σε 15 μέρες βρήκαμε λύση για ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε τουλάχιστον για ενάμιση χρόνο ασφαλισμένους και υπαλλήλους. Το κτίριο αυτό είναι κλειστό τρία χρόνια. Υπήρχε γιατί μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί λύση. Αυτό είναι ένα δείγμα της αλλαγής νοοτροπίας που επικρατεί στην νέα κυβέρνηση», επεσήμανε ο διοικητής του ΟΑΕ κ Πετρόπουλος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ αναφέρθηκε στο θέμα της επιτακτικής ανάγκης της αλλαγής σκέψης και νοοτροπίας πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης των δυσκολιών σε όλους τους τομείς.

«Για μένα δεν είναι λύση να λέω ότι υπάρχει χάος στον οργανισμό, αλλά ότι υπάρχει ένα βουνό προβλημάτων που  πρέπει να τα λύσουμε. Θεωρώ πολύ βασικό το να αλλάξουμε σκέψη και νοοτροπία», τόνισε ο κ Πετρόπουλος.

Τα χρέη δημιουργήθηκαν επί κρίσης

Για το ζήτημα των οφειλών προς τον οργανισμό ο κ Πετρόπουλος επεσήμανε πως το 76% δημιουργήθηκαν  επί μνημονίου ενώ το 67% των ασφαλισμένων αναγκάστηκε να βγει εκτός ασφαλιστικού συστήματος.

«Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής πρέπει να παρθούν μέτρα. Στα πλαίσια αυτά είναι η παράταση για την υποβολή αίτησης ένταξής στην ρύθμιση των 100 δόσεων. Για τον οργανισμό επετεύχθη να έχει την δυνατότητα αυτή ακόμα και όπως χάσει τρεις δόσεις ενώ μέχρι σήμερα ήταν μόνο μία. Επίσης και η τελευταία δόση Ιανουαρίου Φεβρουαρίου εντάσσεται στην ρύθμιση, με την προϋπόθεση βέβαια να έχει πληρώσει την τρέχουσα Μαρτίου-Απριλίου. Επίσης τα χρήματα που  θα καταβάλλονται μέσω λογαριασμού για να πληρωθεί ο ΟΑΕΕ δεν θα κατάσχονται για την εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων από άλλους κρατικούς φορείς. Μέσα σε 15 μέρες ξεπεράσαμε τις 60.000 ρυθμίσεις και εισπράξαμε 14 εκ ευρώ με τα οποία πληρώσαμε τον ΕΟΠΥ και την εφορία από όπου γλιτώσαμε τουλάχιστον 100.000 ευρώ πρόστιμα», τόνισε ο κ Πετρόπουλος.

Επίσης ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ ανέφερε πως μελετά νέα ρύθμιση για τον απεγκλωβισμό όσων είναι μέσα στο σύστημα και χρωστάνε καθώς και όσων έχουν τα χρόνια να πάρουν σύνταξη αλλά λόγω του ότι δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν μπορούν.

«Μετά από συνάντηση που θα έχω την Δευτέρα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ Νίκο Παρασκευόπουλο με τον οποίο έχω ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο και έχουμε συμφωνήσει, θα ανακοινωθεί η απόσυρση όλων των δικογραφιών κατά ασφαλισμένων. Όσοι έχουν δίκες την Δευτέρα ας πάνε. Από την Τρίτη δεν νομίζω ότι θα χρειάζεται», τόνισε ο Διοικητής του ΟΑΕΕ κ Πετρόπουλος.

Νικολούτσος: Σημαντικές πρωτοβουλίες

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ Κώστας Νικολούτσος που καλοσώρισε τον Διοικητή του ΟΑΕΕ στον Πύργο μίλησε για δύο πρωτοβουλίες του νέου Διοικητή κ Πετρόπουλου που τις χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές.

«Η δημιουργία γραφείου υποδοχής αιτημάτων για την διευκρίνιση διαφόρων ζητημάτων από επαγγελματίες και όχι μόνο που εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα παίρνουν απάντηση από την διοίκηση είναι μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία. Επίσης η δημιουργία γραφείου του ΟΑΕΕ στα επιμελητήρια για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του οργανισμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπου εμείς θα βοηθήσουμε  με όλες τις δυνάμεις μας», τόνισε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ Νικολούτσος.

Βουλευτές

Παίρνοντας τον λόγο η κ Έφη Σαλτάρη βουλευτής Ηλείας ευχαρίστησε το Επιμελητήριο και το προσωπικό του  για την ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλλουν για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες και συνέχισε:

«Εύχομαι καλή δύναμη στον κ Πετρόπουλο γιατί έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο που θα πρέπει να  φέρει  εις πέρας. Θέλω να σταθώ στο θέμα των ρυθμίσεων που πραγματικά έφερε ανακούφιση στους οφειλέτες καθώς και να θυμίσω ότι η προσωποκράτηση και τα σημειώματα του ΚΕΑ για τις οφειλές δεν ισχύουν πλέον», τόνισε η κ Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.

Ο κ Δημήτρης Μπαξεβανάκης βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του ΟΑΕΕ στην επανεκκίνηση της αγοράς που χαρακτήρισε κρίσιμο στοίχημα για όλους. «Το φορτίου που αναλαμβάνει ο φίλος Τάσος είναι βαρύ. Οι ρυθμίσεις και η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτές δείχνει πως κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση», κατέληξε  ο κ Μπαξεβανάκης.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι πρόεδρος των εμπορικών συλλόγων που έδωσαν το παρόν και έθεσαν ζητήματα που είχαν να κάνουν  κυρίως με το πόσο που απαιτείται να καταβάλει κάθε ασφαλισμένος.

Ο κ Πετρόπουλος επεσήμανε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο της υιοθέτησης ρύθμισης που θα αλαφρύνει το φορτίο αυτό από τους ασφαλισμένους αλλά αυτό έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους που θα πρέπει πρώτα να συνυπολογιστούν.

Παρών εκτός από τους αναφερθέντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του ενός από τους δύο Εμπορικούς Συλλόγους Κατακόλου Σάκης Μπουλούτας, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ Κώστας Πετρόπουλος,  τα μέλη του Δ.Σ του ΕΒΕ κύριοι Ξανθούλης και Καρνάρος καθώς επίσης και ο προϊστάμενος του Γραφείου του ΟΑΕΕ στον Πύργο κ Κώστας Ασημακόπουλος.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ