2015-05-04 00:43:07
Φωτογραφία για Ιταλία: Διασώθηκαν περίπου 3.700 μετανάστες από τη Λιβύη
Τους 3.700 φτάνει ο αριθμός των μεταναστών που σώθηκαν, το Σάββατο και τα... ξημερώματα της Κυριακής, στις ακτές της Λιβύης

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόκειται να γίνουν κι άλλες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών.

Από τους διασωθέντες μετανάστες κάποιοι μεταφέρθηκαν στις ακτές της Ιταλίας και άλλοι έφθασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοτιότερο νησί της χώρας την Λαμπεντούζα.

Οι καλές καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν από εδώ και πέρα πρόκειται να αυξήσουν σημαντικά τα κύματα μεταναστών που καταφθάνουν στην Ιταλία και υπολογίζεται πως συνολικά το 2015, περίπου 200.000 μετανάστες θα περάσουν στην χώρα.

Ο αριθμός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το περασμένο έτος αφού το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας εκτιμά πως το 2015 περίπου 30.000 περισσότεροι μετανάστες θα περάσουν στην Ιταλία.

Μέχρι στιγμής στιγμής οι υπηκοότητες των διασωθέντων δεν έχουν εξακριβωθεί. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 13 πλοία, των δυνάμεων του ναυτικού, της ακτοφυλακής και της αστυνομίας καθώς και ένα γαλλικό πλοίο της υπηρεσίας ελέγχου των ευρωπαϊκών συνόρων.


Η ανομία και αναρχία που κυριαρχούν στη Λιβύη δίνει τη δυνατότητα στους δουλέμπορους να αποσπούν μέχρι και 80.000 ευρώ από τον κάθε μετανάστη.

Μετά το ναυάγιο του περασμένου μήνα όπου 900 μετανάστες έχασαν τη ζωή του στη Μεσόγειο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να τριπλασιάσουν του πόρους για το πρόγραμμα Τρίτων Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ