2015-05-04 17:36:04
Φωτογραφία για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: Στο λιμάνι του Βόλου το Young Endeavour [photos]
Την Τρίτη 13.00 με 16.00 οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ιστορικό... σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού

Κατέπλευσε το πρωινό της Δευτέρας το αυστραλιανό σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού «Young Endeavour» και έδεσε στο λιμάνι του Βόλου όπου και θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει.

Η άφιξή του είναι ενταγμένη μέσα στην διαδρομή που εκτελεί κάνοντας το γύρο του κόσμου με τον παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό τρόπο, για να τιμηθούν οι χιλιάδες Αυστραλοί που έχασαν τη ζωή τους στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επιλογή έγινε λόγω του ότι ο Βόλος έχει χαρακτηρισθεί σαν λιμάνι που διοργάνωσε αγώνες Tall Ships Regatta το 2010.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Ιωάννης Πρίγκος: «Η άφιξη του εντυπωσιακού ιστιοφόρου δεν είναι άσχετη με την τουριστική δυναμική που αναπτύσσει συνεχώς το λιμάνι του Βόλου. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα προσεγγίσουν το λιμάνι του Βόλου αυτό το καλοκαίρι.


Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια σημαντική προβολή του λιμανιού και της πόλης μας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΟΛΒ, ο οποίος υλοποιεί και θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις, έχοντας στόχο την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, της συνεργασίας και συναδέλφωσης του λιμανιού του Βόλου με άλλα μεγάλα λιμάνια».

Τον καπετάνιο και το πλήρωμα του ιστορικού σκάφους υποδέχθηκε η Δημοτική Αρχή, προς τιμήν των οποίων πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη και από τις 13.00 έως τις 16.00, οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ιστορικό σκάφος, το οποίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Βόλου την Τετάρτη. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ