2015-05-09 22:39:06
Φωτογραφία για Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τη Γιορτή της Μητέρας
"Μάνα! Λέξη γλυκιά, λέξη τρυφερή, που κλείνει μέσα της ποτάμια καλοσύνης και υπομονής. Η αγκαλιά της είναι το λιμάνι το ήρεμο, χωρίς κύματα και καταιγίδες, που κάθε κουρασμένος βρίσκει τη γαλήνη και την ηρεμία.

Της οφείλουμε πολλά. Είναι η αγνή μορφή, η ανιδιοτελής ύπαρξη, που σαν άγγελος καλός στέκεται δίπλα μας και προσέχει κάθε μας βήμα και προλαβαίνει κάθε κακό. Κούραση, φροντίδες, ξενύχτια παρέχονται χωρίς αντάλλαγμα, με στοργή και απέραντη αφοσίωση.

Η αγάπη της μάνας είναι η μεγάλη, η ανιδιοτελής, η μοναδική αγάπη που ξεπερνά το εγώ, ξεχνά τον εαυτό της και προσφέρεται στο βωμό της θυσίας για το χατίρι των παιδιών της.

Η ευγνωμοσύνη μας στην υπέρτατη προσφορά της είναι μεγάλη και η ιερή μορφή της είναι χαραγμένη στο νου και στην καρδιά μας για πάντα. Είναι ο οδηγός και συμπαραστάτης μας στα δύσκολα της ζωής. Για τη μάνα ευχή και δικαίωση είναι να βλέπει η κοινωνία γύρω της να γίνεται καλύτερη και δικαιότερη. Γι' αυτό σηκώνει στους ώμους της την οικογένεια, την κοινωνία, την πατρίδα, χωρίς μέτρο στην προσφορά της, μιας προσφοράς που δεν μπορεί να μετρηθεί με ανθρώπινα μέσα. Αυτήν τη μάνα τιμούμε, καταθέτοντας την ευγνωμοσύνη μας σε αυτήν.


Η γιορτή της μητέρας είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου, που καθιερώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε εκείνες που μόχθησαν και μοχθούν καθημερινά για την δημιουργία μιας κοινωνίας ειρηνικής, μιας κοινωνίας που θα στηρίζεται στην αγάπη και τον αλληλοσεβασμό των ανθρώπων, μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τα μίση και τις κακίες.

Για όλους εμάς είναι η τέλεια, η υπέροχη, η γλυκιά, η αγαπημένη, η ανώτερη, η θαυμαστή. Είναι η ΜΑΝΑ ΜΑΣ!!!!"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ