2015-05-10 15:00:52
Φωτογραφία για Φυσικοθεραπευτές: Άμεση εξόφληση για το 2013 μετά τον έλεγχο από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες
Να προχωρήσει άμεσα η εξόφληση των φυσικοθεραπευτών από τον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013, ζητεί από τη διοίκηση του Οργανισμού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, το ΚΔΣ του ΠΣΦ υπογραμμίζει ότι οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ενημέρωσαν τον Σύλλογο ότι έχει περατωθεί ο έλεγχος για τις δαπάνες των φυσικοθεραπευτών για το 2013. Κάλεσαν δε τους παρόχους να παραλάβουν το πόρισμα ελέγχου, το οποίο στη συνέχεια θα παραδοθεί στον ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις εκ μέρους των παρόχων.

Κατόπιν αυτών, καλείται ο κ. Κοντός να ενημερώσει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για την περαιτέρω διαδικασία αποδοχής και διεκπεραίωσης του ελέγχου των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών. Ζητείται επίσης, να διαβιβαστούν τα πορίσματα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, ώστε να γίνει ο αναγκαίος συμψηφισμός για να αποδοθούν τα οφειλόμενα στους φυσικοθεραπευτές.


Ο ΠΣΦ καλεί τον πρόεδρο του Οργανισμού να ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, καθώς – εκτός των οφειλών του 2013 – ο ΕΟΠΥΥ και τα Ταμεία που μετέχουν σε αυτόν οφείλουν στους φυσικοθεραπευτές για υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί στους ασφαλισμένους τους από το 2010!

Συγκεκριμένα, ο Οίκος Ναύτου, το ΤΥΔΚΥ και το ΙΚΑ οφείλουν για υπηρεσίες σε ασφαλισμένους τους από το 2010. Ο ΟΠΑΔ οφείλει ακόμα το 10% από τους μήνες του 2010, λόγω του νόμου περί πρόχειρου λογιστικού ελέγχου.

Τα ποσά αυτά δεν πρόκειται να εκκαθαριστούν και να δοθούν ποτέ, καθώς κανείς δεν δίνει εντολή στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ). Επίσης, η μη καταβολή του Δεκεμβρίου του 2011 θεωρήθηκε ότι δεν είναι ληξιπρόθεσμος, επειδή κατατέθηκε στις τοπικές ΥΠΑΔ αρχές του 2012. Οφείλονται επίσης, το 10% από το 2012 και το 2013, τα οποία αναμένεται να συμψηφιστούν με το rebate και το clawback του 2013.

Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά από τους φυσικοθεραπευτές λόγω της εφαρμογής του μνημονιακού νόμου (rebate και clawback), τέσσερις μήνες του 2014 (Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο) και το 10% του 2014 (σύνολο 35 εκατομμύρια ευρώ), για υπέρβαση 16 εκατομμυρίων ευρώ στον κωδικό της Φυσικοθεραπείας.

Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/item/329375-fysikotherapeftes-amesi-eksoflisi-gia-to-2013-meta-ton-elegxo-apo-tis-idiotikes-elegktikes-etaireies#ixzz3Zji1mWvq
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ