2015-05-12 10:05:31
Φωτογραφία για Σταματούν οι επισχέσεις στα νοσοκομεία, μετά τις διαβεβαιώσεις για εξόφληση των εφημεριών
Προβληματισμό προκαλεί δήλωση του υπουργού Υγείας ότι θα εξοφληθεί μέρος των οφειλόμενων εφημεριών για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

ΙΑΤRONET

Θετική έκβαση είχαν οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Οι γιατροί σταματούν τις επισχέσεις εργασίας σε δέκα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής και αρκετά νοσοκομεία της περιφέρειας.

Το προεδρείο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο κ. Ξανθός επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα εξοφληθούν οι οφειλόμενες εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015 έως τις 27 Μαΐου.

Οι πολύμηνες καθυστερήσεις έχουν γίνει...θεσμός, με τους χαμηλόμισθους ειδικευόμενους γιατρούς να βρίσκονται συχνά στα όρια της εξαθλίωσης.


Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες εξοφλήθηκαν δεδουλευμένες εφημερίες προηγούμενων ετών, βάζοντας τέλος σε μία απαράδεκτη εκκρεμότητα σε βάρος των γιατρών.

Τρίμηνο

Το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, σκιάζει μία αναφορά για το θέμα του υπουργού Υγείας.

Με συνέντευξή του στην “Αυγή”, ο κ. Κουρουμπλής αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να εξοφληθούν οι εφημερίες ολόκληρου του πρώτου τριμήνου:

“Τώρα προσπαθούμε να εξοφλήσουμε εφημερίες του πραγματικού χρόνου, δηλαδή Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015 και πιστεύω ότι στις 27 Μαΐου θα εξοφληθούν και αυτές.

Δεν θέλω να σας πω ότι θα εξοφληθούν και οι τρεις μήνες, αλλά στοχεύουμε και για τους τρεις μήνες. Αλλά, θα πληρωθούν. Ένα μέρος θα πληρωθεί”.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ