2015-05-17 13:10:03
Φωτογραφία για Ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος δημοσιεύει αμοντάριστη τη συνέντευξη του Γιώργου Πολυχρονίου για την Ελένη Μενεγάκη
Η συνέντευξη του Γιώργου Πολυχρονίου στον Θανάση Αναγνωστόπουλο, όπου μεταξύ άλλων μιλούσε και για την Ελένη Μενεγάκη, είχε προκαλέσει πλήθος σχολίων. Ο Νίκος Μαστοράκης είχε επιτεθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Γιώργο Πολυχρονίου για τα όσα είχε αναφέρει.

Η συνέχεια, βρήκε τον Γιώργο Πολυχρονίου να κατηγορεί τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για μοντάζ σε όσα ο ίδιος είχε πει. Έτσι, ο Θανάσης απαντά σήμερα με εκτενές κείμενό του μέσα από το followme.gr και παραθέτει τη συνέντευξη αμοντάριστη!

«Αγαπητέ Γιώργο Πολυχρονίου,

Θα ήθελα να πω φίλε Γιώργο γιατί έτσι θα έδινα μια δραματική αρχή στο κείμενο, άλλα βρεθήκαμε μόνο μια φορά στη ζωή μας -και απ' ότι κατάλαβα ήταν και η τελευταία- όταν μου έδωσες συνέντευξη για την εκπομπή Join us στον ΣΚΑΪ.

Θυμάσαι; Εκείνη την συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων μου είπες για την Ελένη Μενεγάκη διάφορα, τα οποία αργότερα προφανώς τα ξέχασες;


Ναι, εκείνη τη συνέντευξη, την οποία αργότερα είδε ο Νίκος Μαστοράκης και σε στόλισε κατάλληλα από τη σελίδα του στο Facebook. Όλο αυτό επίσης το έκανε θέμα και η εφημερίδα Espresso.

Και κάπου εκεί ανησύχησες, τρόμαξες, γιατί διαπίστωσες ότι η συνέντευξή σου , που κανονικά θα έπρεπε χαθεί μέσα στο πλήθος τόσων και τόσων συνεντεύξεων που δίδονται στην τηλεόραση και να ξεχαστεί, παρ’ όλα αυτά ακούστηκε και αναπαράχθηκε.

Και εσύ, αντί να ζητήσεις συγνώμη γιατί είπες περισσότερα απ όσα άντεχες και ξεπέρασες το όριο σου ή έστω να έχεις το θάρρος να υπερασπιστείς την άποψη σου για όσα πιστεύεις για την Ελένη, το ταλέντο και την καριέρα της, εσύ φρόντισες να κανείς αυτό που κάνουν συνήθως οι πικραμένοι και δειλοί άνθρωποι: Να στρεψοδικήσεις ρίχνοντας το φταίξιμο σε άλλους, σε μένα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Και αν όλα αυτά τα έλεγες δεξιά και αριστερά με γκρίνια, δεν θα ασχολούμουν. Το έχω δει πολλές φορές αυτό το φαινόμενο (να λένε κάποιοι ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι και μετά από φόβο και ως γνήσιοι κωλοτούμπες να λένε ότι παρεξηγήθηκαν, παρερμηνεύτηκαν ή αλλοιώθηκαν τα λόγια τους).

Όμως ξαναέδωσες πρόσφατα συνέντευξη και δήλωσες ότι επίτηδες αφήσαμε κάποια σχόλια σου για να σε εξευτελίσουμε και ότι εσύ είπες 8 καλά πράγματα για την Ελένη, αλλά κάτι τύποι σαν και μένα -κάτι δημοσιογράφοι που είμαστε μ@λ@κες και επικίνδυνοι- τα έκοψαν. Γιατί εσύ της έμπλεξες στο εγκώμιο (το ορκίζομαι έτσι γράφει στο κείμενο “ έμπλεξες στο εγκώμιο ”) άλλα εμείς αγνοήσαμε τα 9 καλά πράγματα που είπες για την Ελένη.

Είναι δικαίωμα σου να είσαι ασυνεπής και ανακόλουθος στη ζωή σου, ούτε που με νοιάζει, άλλα εμένα άφησε με απέξω απ' όλο αυτό. Και ειλικρινά θα προτιμούσα όλο αυτό να μην γίνονταν δημόσια, άλλα μια και εσύ αποφάσισες να μιλήσεις δημόσια και να με διαβάλλεις μάλιστα, οφείλω και εγώ να σου απαντήσω με τον ίδιο τρόπο.

Για κακή σου τύχη- αν και μεταξύ μας δεν τίθεται θέμα τύχης μόνο απλής λογικής- έχω ολόκληρη τη συνέντευξη που μου έδωσες εκείνο το απόγευμα στο Lycabettus Hotel.

Και όπως θα δεις και θα ακούσεις στο αμοντάριστο κομμάτι, όταν μιλάς για την Ελένη Μενεγάκη δεν λες πουθενά 9 καλά πράγματα που εγώ ο αλήτης έκοψα γιατί ήθελα να σου κάνω κακό. Για την ακρίβεια ούτε ένα δεν μου λες.

Διάβασα ότι την επομένη βδομάδα (γιατί προφανώς ήσουν απασχολημένος τις προηγούμενες) θα μου στείλεις εξώδικο ζητώντας να παιχτεί το αμοντάριστο κομμάτι που μιλάς για την Ελένης. Άσε λοιπόν, μην μπεις στον κόπο και πληρώσεις και δικαστικό επιμελητή, θα βάλω το αμοντάριστο κομμάτι και χωρίς εξώδικο,

Παρεμπιπτόντως είμαι πάνω από 20 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και ποτέ μα ποτέ ούτε δέχτηκα, ούτε απειλήθηκα με εξώδικο και ξέρεις γιατί Γιώργο Πολυχρονίου; Γιατί δεν έχω πει ψέματα ποτέ. Προφανώς θα έχω αδικήσει, θα έχω πληγώσει και απογοητεύσει ανθρώπους, άλλα ψέματα δεν είπα.

Εσύ όμως είπες ψέματα για μένα και για την εκπομπή και μάλιστα πολλά, απροκάλυπτα και προσβλητικά ψέματα, άλλα μη ανησυχείς, εγώ δεν κάνω μηνύσεις και εξώδικα, ούτε θα ζητήσω να επανορθώσεις δημόσια. Έχω το σθένος και το θάρρος να τα κάνω όλα μόνος μου.

Λοιπόν εδώ μπορείς να διαβάσεις σε απομαγνητοφώνηση και να δεις όλο το αμοντάριστο κομμάτι για την Ελένη.

Έχω βάλει το υλικό μόνο από τη γενική κάμερα για να δεις ότι δεν υπάρχει κανένα κόψιμο στα πλάνα. Επίσης λίγα δευτερόλεπτα στο τέλος που χαλάει ο ήχος δεν σε αφορά, γιατί μιλάω μόνο εγώ και όχι εσύ.

Τέλος δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που έλεγες για την κόρη σου, ότι δήθεν έλεγες και γι αυτή πράγματα και όχι μόνο για την Ελένη. Ότι είναι τροφαντή και ότι ζηλεύει. Προφανώς τα είπες σε άλλη εκπομπή και όχι σε μένα, εκτός και αν έχεις αντιρρήσεις οπότε να βάλω και αυτό το αμοντάριστο υλικό.

Σε αυτό σημείο θα έπρεπε να τελειώσω το κείμενο με μια δραματική νότα και να πω ότι λυπάμαι που συνέβη αυτό μεταξύ μας και που έγιναν έτσι τα πράγματα, όμως δεν λυπάμαι.

Ούτε και μετάνιωσα για τη συνέντευξή μας. Απεναντίας είχες πλάκα, είχες χιούμορ, ήσουν χειμαρρώδης, ήσουν καυστικός. Τι κρίμα όμως που ήσουν και ψεύτης, αργότερα όταν έκλεισαν τα φώτα».

Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης

Πες μας πώς ήταν η Ελένη Μενεγάκη το 1994. Καστανή, αδύνατη, άγνωστη στο Mega. Εσύ την επέλεξες;

Όχι δεν την επέλεξα εγώ. Λέω παιδιά, ούτως ή άλλως δεν θα προλαβαίνει να μιλήσει όποια και να επιλέξετε. Ήταν τρεις τελικά απ’ ό,τι μου έλεγε ο Νίκος ο Χασίδ. Μου λέει θα σου φέρω αυτή που νομίζουμε εμείς ότι είναι καλύτερη. Μας τη φέρνει σπίτι, με τη Μάγκυ. Ήταν και αυτός. Πήγαμε και φάγαμε σε ένα ωραίο εστιατόριο, Ιταλικό. Ήταν πολύ τσαπερδόνα, με εντυπωσίασε. Λέω έλα να σου δείξω τους το σπίτι, τους δίσκους. Που να φανταστώ ότι ήταν αδιάφορη. Κάνω αυτή την περιοδεία αξιωματικού φυλακής σε όλες τις νεοεισερχόμενες γκόμενες με σκοπό να τις εντυπωσιάσω. Αλλά αυτή θα νόμιζε ότι θα δείξω ποιος ξέρει κανένα άλλο αντικείμενο, κανένα πίνακα ακριβό. Εγώ δεν έχω τέτοια πράγματα. Νομίζω έχω ένα ψυγείο και ένα πλυντήριο. Δεν είμαι και σίγουρος. Έχω μόνο δίσκους. Είναι όλες αδιάφορες. Γι αυτό ερωτεύτηκα τη Μάγκυ, που εκστασιάστηκε όταν πρωτομπήκε στο διαμέρισμά μου.

Έτσι την επέλεξα. Είναι γατονίτσα, μου έπιασε το χεράκι, έδειξε μια φιλικότητα αλλά ταυτόχρονα και θηλυκότητα. Ήταν και πολύ μικρή τότε. Ήταν λαμπερή.

Δεν τη φλέρταρες;

Όχι ήμουν με τη Μάγκυ. Μας πρόλαβε η Μάγκυ Γιώργο μου. Η Ελενίτσα εσένα ήθελε.

Ποιος το έλεγε;

Η μάνα της, χαριτολογώντας βέβαια.

Είχες δει κάτι σε αυτήν; Εντάξει, κανείς δεν περίμενε εκεί που θα έφτανε, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη της Ελένης, αλλά είχες δει το ταλέντο της;

Δεν νομίζω ότι έχει ταλέντο.

Δεν είναι όμως θέμα τύχης τόσα χρόνια.

Ήταν θέμα συγκυριών, τακτικής, εξυπνάδας και εμπειρίας. Θέλω να πω ότι δεν είναι χαρισματική, με την έννοια ότι έχει ένα έμφυτο ταλέντο, ήταν όντως πολύ καλή ομιλήτρια.

Μα όταν βγήκε στον «Πρωινό Καφέ» δεν μιλούσε καν. Αλλά είχε αυτό το άστρο πάνω της.

Αυτό όπως έχω πει το «μοντέλο» δεν θα ξαναπαρουσιαστεί εύκολα στην τηλεόραση. Εκείνη έδειξε τον τηλεοπτικό δρόμο. Γιατί προϋπήρχαν κι άλλες που δεν ήταν από την τηλεόραση, που έδειξαν τον ίδιο δρόμο αλλά για άλλους στόχους. Νομίζω πως είναι δύσκολο να επαναληφθεί μία τέτοια περίπτωση. Και έχουμε τώρα σημερινές «Μενεγάκη» -της ηλικίας της τότε και λίγο μεγαλύτερες αλλά ξεκίνησαν νωρίτερα- που ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, δηλαδή τη συμπάθεια του ιδιοκτήτη, τη συμπάθεια του αυτουνού, να παντρευτούμε τον έτσι, τον ερωτισμό, το οποίο όμως βλέπεις ότι δεν το αποδέχεται ο κόσμος.

Εντάξει, έχουν αλλάξει οι εποχές. Εσύ πιστεύεις ότι τα media μπορούν να φτιάξουν έναν άνθρωπο; Και αν ναι πόσο καιρό μπορούν να τον κρατήσουν στην κορυφή;

Με αφορμή το όνομα που συζητάμε, ναι. Γιατί αν φερειπείν ο άνθρωπος του καναλιού ο οποίος καλοέβλεπε την Ελένη δεν την καλοέβλεπε σαν άνθρωπος και όχι σαν επιχειρηματίας –μπορεί να την είδε και σαν επιχειρηματίας δεν το ξέρω- πιστεύω πως δεν θα δινόταν η ευκαιρία στην Ελένη να κάνει αυτή τη σούπερ σταδιοδρομία που αριθμεί περισσότερα από 25 συνεχόμενα χρόνια. Ο συγχωρεμένος Βλάσσης Μπονάτσος μου έλεγε ότι αν ήμουν εσύ και εγώ ο τάδε με τα νούμερα που φέρνει απέναντι στο αντίστοιχο πρωινό του Mega –ας μην πούμε ποιο ήταν- θα μας είχε διώξει με τις κλωτσιές.

Ε καλά εντάξει Όχι με συγχωρείς, τι εντάξει; Δεν κατάλαβα. Τι εντάξει; Δεν υπάρχει εντάξει. Εδώ είναι το θέμα, ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Ενίσχυσε τη συντακτική ομάδα, έβαλε καινούργιο σκηνοθέτη, έβαλε καινούργιο συντακτικό προσωπικό, ανανέωσε και το πάνελ και με υπομονή και επιμονή τα κατάφερε. Με την έννοια αυτή ναι τα media μπορούν να κάνουν έναν super star.

Αρκεί να έχεις κάτι γιατί μετά ξεφουσκώνει.

Αρκεί τα media να έχουν και κάποιο κίνητρο.

Πηγή: zappit
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ