2015-05-18 07:25:24
Φωτογραφία για Πότε θα γίνει γνωστό το θέμα της έκθεσης στις Πανελλήνιες 2015
Σήμερα, Δευτέρα 18/5 ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2015 με την εξέταση στο μάθημα της έκθεσης. Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι το θέμα της έκθεσης των Πανελληνίων 2015 θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και έπειτα στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Πριν όμως απο το Υπουργείο θα έχει γίνει ήδη γνωστό το θέμα λίγο μετά τις 09:00 το πρωί. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων θα αποφασίζει την ώρα ανάρτησης των θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2015 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr.

Όπως κάθε χρόνο αναμένεται το θέμα της έκθεσης για το 2015 να γίνει γνωστό για όσους δεν συμμετέχουν στις Πανελλήνιες λίγο μετά της 09:00 το πρωί που θα μπορούν να εξέλθουν της αίθουσας οι πρώτοι υποψήφιοι. Το dikaiologitika.gr θα αναρτήσει το θέμα της έκθεσης και συγκεκριμένα στην κατηγορία Παιδεία Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας
. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

Εξάλλου, το υπουργείο, μέσω της ανακοίνωσής του, συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων. Σημειώνεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία επιβεβαιώθηκε η συνδρομή τους στη διασφάλιση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πηγή: dikaiologitika
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ