2015-05-19 10:42:08
Φωτογραφία για «ΙΣΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΗ ΨΑΧΝΕΙ Η ΤΣΣΚΑ ΕΝΟΧΟΥΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΟΥΤΣ;»
Θα μπορούσε να τους περάσει όλους από... κόσκινο. Έτσι όπως του φέρθηκαν πέρυσι, ουδείς θα κατηγορούσε τον Έτορε Μεσίνα αν έλεγε ό,τι χειρότερο μπορούσε για τη νέα αποτυχία της ΤΣΣΚΑ, σε Final Four. Αντ' αυτού, έκανε κάτι άλλο. Είπε... αλήθειες!

Ένα χρόνο μετά την αποτυχία του Μιλάνου, ο Ιταλός τεχνικός δεν θέλησε να πληρώσει με το ίδιο... νόμισμα, όσους τον χαρακτήρισαν ως τον κύριο υπεύθυνο εκείνης της αποτυχίας.

Αυτό που είπε, ήταν πως "πέρασα έξι υπέροχα χρόνια στην ΤΣΣΚΑ και είμαι ευγνώμων που ο οργανισμός αυτός μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι μέλος κάποιων από τις πιο όμορφες ιστορίες του. Είμαι βέβαιος πως όλοι θυμούνται ότι το τέλος της σχέσης μας δεν ήταν ακριβώς φιλικό. Μετά το Final Four του Μιλάνου, ήμουν ο αποδιοπομπαίος τράγος και δέχθηκα δριμεία κριτική από τους πάντες. Οπότε, τώρα θα ήταν εύκολο για εμένα να διαλέξω ένα θύμα και να αρχίσω την αυστηρή κριτική προς πάσα κατεύθυνση. Αλλά δεν θα το κάνω. Δεν θα το κάνω, διότι με συνδέουν όμορφες αναμνήσεις με την ΤΣΣΚΑ. Η τελευταία ήταν ότι μετά το Μιλάνο η ομάδα μέτρησε εννέα διαδοχικές νίκες, έως την κορυφή της VTB United League. Θα πάρω λοιπόν, την ευκαιρία που έχω για να πω ξανά πως ευχαριστώ τους παίκτες που το έκαναν αυτό δυνατό".


Ο δημοσιογράφος τον ενημέρωσε πως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, στον ημιτελικό της Παρασκευής (15/5), οι δημοσιογράφοι στη Ρωσία επικέντρωσαν στα λάθη του Τεόντοσιτς και του Ιτούδη, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ υπερασπίστηκαν τον συμπατριώτη τους κόουτς της ομάδας, γράφοντας πως στο τελευταίο πεντάλεπτο η προσωπικότητα των παικτών είναι που διαμορφώνει αποτέλεσμα. Εκείνος τι πιστεύει;

"Ας δοκιμάσουμε να σκάψουμε λίγο πιο βαθιά και να μη μιλήσουμε μόνο για αυτό που έγινε την Παρασκευή, αλλά και για το παρελθόν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται διαρκώς, δεν συμφωνείτε; Οι παίκτες αλλάζουν, οι προπονητές αλλάζουν, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο -μετά το 2008 οπότε πήρε η ΤΣΣΚΑ το τρόπαιο. Ενδεχομένως λοιπόν, η διοίκηση να έπρεπε να αναλύσει την όλη κατάσταση από μια άλλη οπτική γωνία. Να σκεφτεί τη φιλοσοφία του οργανισμού, τις αρχές υπό τις οποίες λειτουργεί".

Αυτό που ακουγόταν στην αίθουσα Τύπου, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ήταν "αν ο βασικός σου πόιντ γκαρντ δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει και κάνει λάθη, ενώ δεν μπορεί να περιορίσει τον Σπανούλη, δεν μπορείς να νικήσεις". Συμφωνείτε;

"Ευφυές. Αν και η πραγματικότητα είναι λίγο πιο σύνθετη".

Για το τέλος, του ζήτησαν να μεταφέρει τις εντυπώσεις του, από τη συνεργασία του με τον Γκρεγκ Πόποβιτς στο Σαν Αντόνιο. Μετανιώνει αυτήν την απόφαση, να αφήσει την Ευρώπη για να γίνει ασίσταντ στο ΝΒΑ;

"Φυσικά και υπάρχουν στιγμές που το μετανιώνω. Δεν θα το κρύψω. Μου λείπει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είδα τον ενθουσιασμό και την ένταση που υπήρχε στην Ευρωλίγκα και αυτά μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα playoffs στο ΝΒΑ. Στην κανονική διάρκεια, υπήρχαν πολλές στιγμές που ήθελα να νιώσω τη φλόγα των αγώνων της regular season στη Euroleague. Παρ' όλα αυτά, είναι ευτυχία να είσαι μέλος της οικογένειας των Spurs. Αυτή τη χρονιά, το Σαν Αντόνιο τέθηκε νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο των playoffs. Και πραγματικά ήταν αδύνατο να αποδεχθούν αυτήν την ήττα πιο φυσιολογικά. Όχι γιατί δεν τους ενδιαφέρουν οι επιτυχίες, αλλά βλέπουν τα πράγματα από άλλη οπτική. Δεν τους ενδιαφέρει μόνο το άμεσο αποτέλεσμα, αλλά η διαδικασία. Είναι τόσο απίστευτος οργανισμός που δεν μπορείς παρά να τον θαυμάζεις. Ο θεμέλιος λίθος είναι η ταυτότητα του Πόποβιτς. Όλοι όσοι είναι γύρω του, βοηθούν το όραμα του, μοιράζονται τον ενθουσιασμό του. Ήταν μια σεζόν με νέες εμπειρίες και νέες γνώσεις και αν μου δοθεί η ευκαιρία, θέλω να συνεχίσω να δουλεύω για τους Spurs".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ