2015-05-19 11:35:37
Φωτογραφία για Ανέλαβε ο νέος διοικητής της Π.Υ. Πύργου, ο Πατρινός Κώστας Κυριακόπουλος
Από το χώρο των καταδρομέων, πρώην διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και της Π.Υ. Λεχαινών είναι ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Πύραρχος Κώστας Κυριακόπουλος, με καταγωγή από τα Βραχνέικα Πατρών. Τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες και ξεκινά τη παρουσία του στην περιοχή, με τη μεγάλη πανευρωπαϊκή άσκηση.

Ο κ. Κυριακόπουλος στις πρώτες δηλώσεις του «έπεσε στα βαθιά» μιλώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, εστιάζοντας στα σκουπίδια που είναι παντού διάσπαρτα και αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς. «Υπάρχουν πολλά προβλήματα, πολλά σκουπίδια συσσωρευμένα, εστίες πυρκαγιάς και από τα προηγούμενα χρόνια, σκουπίδια τα οποία είναι σε πρανή οδών με επικινδυνότητα να έχουν κάποια φωτιά η οποία να επεκταθεί και στα παρακείμενα δάση» είπε ο νέος διοικητής της Π.Υ. Πύργου και σχολίασε πως και οι πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν σε αυτό το θέμα.


«Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε δυστυχώς τίποτα. Περιμένουμε από τους πολίτες όλους να είναι κοντά μας γιατί αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα δουν το συμβάν, οι πρώτοι που θα δουν την πυρκαγιά και όπως ξέρουμε όλοι μας στο πρώτο λεπτό σβήνει με μια σταγόνα νερό, στο δεύτερο λεπτό θέλει πολύ περισσότερο και στο τρίτο λεπτό πρέπει να είμαστε ήδη στο δρόμο εμείς, γιατί αλλιώς έχει χαθεί το θέμα» τόνισε και επανέλαβε την ανησυχία του για την αδιαφορία των πολιτών. «Πιστεύω να είναι κοντά μας.

Όλα τα υπόλοιπα εμείς θα τα κάνουμε. Οι πυροσβέστες πάλι με το φιλότιμο, θα κάνουμε εκείνα που πρέπει, όμως θα πρέπει να μας βοηθήσει και ο κόσμος. Δεν πρέπει να μένουν οι πολίτες αμέτοχοι, δεν γίνεται να έχει φωτιά το χωριό και να καθόμαστε όλοι στο καφενείο. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω πως μετά το 2007 να έχει γίνει συνείδηση ειδικά στους πολίτες. Να είναι δίπλα μας, εμείς τους περιμένουμε» σχολίασε.

Ο κ. Κυριακόπουλος θα έχει επαφές με όλους τους δημάρχους του νομού και με τους αρμοδίους της πολιτικής προστασίας, για τη συνεργασία που πρέπει να υπάρξει στην αντιπυρική περίοδο πρωτίστως. Τέλος ευχαρίστησε την φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Αρχηγό για την επιλογή να τον τοποθετήσει στη δύσκολη περιοχή του Πύργου.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ