2015-05-19 16:31:01
Φωτογραφία για Ηχηρή παρέμβαση Μέρκελ-Ολάντ: Δεν θέλουμε εκτός ευρώ την Ελλάδα
Την ανάγκη για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα τέλη Μαΐου επεσήμανε η Ανγκελα Μέρκελ... όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Θα συναντήσουμε τον Πρωθυπουργό Τσίπρα στην Ρίγα και θα δούμε τότε αν θα δοθεί η δυνατότητα για συνομιλίες. 

Οι συνομιλίες πρέπει βεβαίως να επιταχυνθούν. Επιθυμούμε να γίνει ουσιαστική πρόοδος στο πλαίσιο στο οποίο λαμβάνονται αποφάσεις, όπως στο Brussels Group, διότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου προβλέπει να υπάρχει πρόγραμμα ως το τέλος Μαΐου και αυτό είναι απαραίτητο, καθώς η παράταση τελειώνει στο τέλος Ιουνίου. Όλοι ενδιαφερόμαστε να ολοκληρώσουμε ως το τέλος Μαΐου. Όταν θα του μιλήσουμε, σίγουρα θα το θέσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως η Ελλάδα έχει ανάγκες που δεν μπορούν να περιμένουν, καλώντας και τις δύο πλευρές να επιταχύνουν τις διαβουλεύσεις.


Παράλληλα, συμπλήρωσε πως όλοι θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Μάλιστα και οι δύο δήλωσαν πως είναι «ανοιχτοί σε συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα»

Νωρίτερα, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης στην Ρίγα, όμως, όπως τόνισε, «σε μια τέτοια συνάντηση δεν θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για τις οποίες αποφασιστικό λόγο έχουν οι συνομιλίες με το σχήμα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ